Inchide

Implementarea de soluții sustenabile este unul dintre pilonii de bază ai strategiei noastre. Astfel, ne bucurăm să anunțăm finalizarea și la magazinul Selgros Timișoara a instalării unui nou sistem de panouri fotovoltaice pentru producerea locală a energiei electrice.

Noul sistem fotovoltaic este amplasat pe acoperișul magazinului și este format din peste 1000 de panouri monocristaline cu capacitate de 450 W, care se pot integra facil în diverse sisteme și platforme de monitorizare în timp real.

Sistemul va asigura aproximativ 25% din energia electrică necesară funcționării magazinului. Astfel se va obține o reducere a amprentei de carbon de până la 103 tone/an.

Clienții pot observa, la intrarea în magazin, un monitor care este interfața sistemului fotovoltaic. Acesta furnizează informații în timp real cu privire la reducerea amprentei de carbon și a energiei economisite în umra implementării noului sistem de panouri fotovoltaice.

Ne dorim să continuăm instalarea acestora în toate magazinele unde este posibil din punct de vedere tehnic. Astfel, în acest an plănuim să începem plasarea de panouri fotovoltaice și la magazinele din Oradea, Cluj-Napoca, Arad și desigur Brașov.