Ingrediente
600gr antricot vită
50gr rozmarin
1 lingură cimbru
ulei de masline
sare
8 cartofi
2 linguri pastă de roșii
1 lingură ulei
Tarhon proaspăt
1 ceapă
100 ml oțet de vin roșu
100 ml apă
piper negru
3 gălbenușuri
300 g unt
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se taie în 4 și se fierb câteva minute. Se preîncălzește cuptorul la 225 ° C.
Se amestecă cartofii cu sare, rozmarin și ulei de măsline și se coc în cuptor aproximativ 30 de minute.
Se prăjește pasta de roșii în ulei aproximativ 1 minut, se lasă să se răcească. Se adaugă ceapa feliată, oțetul, apa, piperul și tarhonul și se face o reducție până când rămân doar 50 ml. Se toarnă lichidul printr-o sită. Se amestecă gălbenușurile de ou cu lichidul la aburi. Se încălzește încet și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă câte puțin unt și se amestecă continuu. Se taie frunzele de tarhon și se adaugă in sos la fel și pasta de roșii, pătrunjelul și se condimentează cu sare.
Se condimenteză carnea cu sare și piper și se prăjește în ulei și se servește alături de sosul obținut.