Inchide

Selgros Cash & Carry România susține, pentru al patrulea an consecutiv, programul de învățământ dual Școala de Carte și Meserii pentru formarea viitorilor profesioniști în retail. Acesta se adresează absolvenților de gimnaziu care își doresc o carieră în acest domeniu și o certificare internaţională în meseria de comerciant - vânzător.

 

Programul durează trei ani și pune accent pe partea practică, astfel că tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile necesare meseriei prin stagii periodice în cadrul Selgros. La finalizarea cursurilor, elevii primesc o diplomă recunoscută internațional pentru calificarea comerciant – vânzător și au posibilitatea de a se angaja în cadrul companiei.

 

Școala de Carte și Meserii în sistem dual se desfășoară sub egida Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), în baza unui contract între elev, părinte, companie și școală.

 

Programul se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani. Cei înscriși beneficiază de o bursă de 400 de lei pe lună. De asemenea, elevii au transportul decontat și masa de prânz asigurată pe durata stagiilor de practică. Perioada de înscriere la programul Școala de Carte și Meserii are loc în două etape, între 5 și 14 iulie și între 30 iulie şi 3 august 2021. Liceele partenere Selgros sunt: Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov și Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași.

 

Începând cu 2018, un număr de 105 tineri au participat la stagii de practică în cadrul Selgros prin acest proiect

 

Educația este una dintre ariile prioritare pentru Selgros, este modul în care putem face o diferență la nivelul comunității. De 20 de ani ne concentrăm pe servicii caracterizate prin pasiune și excelență, iar oamenii sunt cheia succesului nostru. Formarea profesională duală după model german este o șansă pentru tinerii care își doresc o carieră de succes în retailul modern și compania Selgros este mândră să îi ajute să facă primii pași pe drumul profesionalismului. Evoluția noastră de până acum ne arată că suntem un angajator atractiv pe termen lung, iar misiunea noastră rămâne cea de a fi cel mai bun partener în tot ceea ce ține de dezvoltarea domeniului gastronomiei în România”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

 

Selgros Cash & Carry sărbătorește anul acesta 20 de ani de prezență pe piața din România.

 

 

**
12 iulie 2021