Ingrediente
400 g file de vită
1 lingură ulei de susan
1 lingură sos de soia
3 căței de usturoi
ulei
1 mango
25 g arahide
1-2 fire mentă
200 ml suc de lămâie
2 linguri sos de pește
1 lingură zahăr brun
2 chili verzi
3 castraveți mici
4 ridichi
5 mini știuleți porumb
2 sweet chilli
2 morcovi
10 g muguri de praz
Mod de preparare
Se taie fâșii subțiri castraveții și morcovii, iar ridichile rondele. Un mango și 2 ardei chilli se taie grosier, iar știuleții de porumb se taie in jumătate. Se amestecă totul cu mugurii de praz.
Se dizolvă zahărul brun în uleiul de susan, sos de pește și suc de lămâie. Se toarnă sosul peste salată și se amestecă.
Se prăjesc ardeii chilli tăiați într-o tigaie cu ulei încins, lăsându-se compoziția să scadă. Apoi se prăjește carnea tăiată în fâșii în acest ulei picant, aromat. Se adaugă sosul de soia și se lasă la fiert.
Se servește cu salată și se decorează cu arahide tocate, ardeii chilli prăjiți și menta tocată.