Ingrediente

60 gr unt
1 păstaie de vanilie
400 ml lapte
1/2 cub drojdie proaspătă
50 gr zahăr
2 ouă
250 gr făină
sare
50 gr zahăr granulat
ulei vegetal
250 ml frișcă
înghețată
kiwi (optional)

Mod de preparare

Se taie păstăia de vanilie pe lungime și se extrag semințele de vanilie. Untul se topește într-o cratiță, se adaugă laptele, păstăia de vanilie și semințele de vanilie și se incălzește. Drojdia și zahărul se dizolvă în lapte, iar ouăle se separă, iar albușurile se dau la rece.

 

Se pune făina într-un castron, se scoate păstăia de vanilie din amestecul de lapte, se adaugă laptele și gălbenușele și se frământa pâna obțtinem un aluat neted. Se acoperă și se lasă la dospit 45 de minute.

 

Se bat albușurile spumă cu un vârf de sare, după care se inglobează cu grijă în aluatul de vafe, se adaugă zahărul granulat și se coc 8 waffe in aparatul pentru waffe conform instrucțiunilor aparatului, timp de 5-6 minute. Waffele se lasă la răcit, intr-e timp se bate frișca. Waffele se ornează cu frișcă, înghețată, sirop de căpșuni și felii de kiwi.