Acasă Blog Culinar Piept de Rață Glasat Cu Miere Și Varză Roșie Călită

Piept de rață glasat cu miere și varză roșie călită

Pasi de preparare

6

Ingrediente

500 g
piept de rață
500 g
varză roșie
100 g
ceapă roșie
50 g
miere
oțet de mere
3 g
scorțișoară
100 ml
suc de portocale
200 ml
vin roșu

Mod de preparare

Pornim într-o aventură culinară care îți încântă papilele atât pentru dulce, cât și pentru sărat. Imaginează-ți un piept de rață glasat; suculent, fraged și strălucitor, datorită glazurii discrete de miere. Alături se află un pat de varză roșie ușor înăbușită, care pare că ți se topește în gură. Gustul oțetului de mere vine alături de dulceața sucului de portocale, în timp ce vinul roșu întregește rețeta de piept de rață cu varză propusă de Chef Ioan Florescu.  

Acest preparat este un mix de texturi și arome. Rața crocantă contrastează plăcut cu varza moale și elastică. Dulceața mierii este echilibrată de oțet și de vin. Fiecare mușcătură este o bucurie care îți prezintă versatilitatea combinării unor ingrediente simple, pentru a crea un festin culinar. Indiferent dacă ești un bucătar cu experiență sau amator în arta gastronomică, rețeta de piept de rață cu varză îți va bucura simțurile și încânta musafirii. 

  1. Pieptul de rața se curăță, se crestează pielea și se asezonează cu sare și piper doar pe această parte.
  2. Varza roșie se taie subțire și se freacă cu sare și oțet.
  3. Pieptul de rață se pune în tigaia rece la foc mic cu pielea în jos, astfel ca grăsimea să se topească încet, și se prăjește pe ambele părți.
  4. Se scoate rața din tigaie, iar grăsimea rămasă se pune deoparte.  În aceeași tigaie, peste restul de grăsime care a rămas în ea se adăugă sucul de portocale, sare, o lingură de miere și se amestecă. Se adaugă rața și se glasează de câteva ori. Se ia de pe foc și se lasă la odihnit cu capacul pus, pentru 5 – 7 minute.
  5. Se adaugă în tigaie grăsimea de la rață, rezutat în urma prăjirii pieptului de rață, ceapa tăiată mărunt și varza, se călesc, iar apoi se adaugă vin roșu și puțin suc de portocale. Se asezonează cu sare, piper și puțină miere. Cu capacul pus, varza se lasă la fiert la foc mic. La final se adăugă scorțișoară pudră și se amestecă.
  6. Pe farfurie se așează varza călită peste care se pune pieptul de rață taiat felii. Se glasează cu puțin sos și este gata.

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.