Ingrediente
Mod de preparare
Fileul de somon în aluat este o rețetă ce aduce un echilibru perfect între arome intense și prezentarea sofisticată. Învelit în foi subțiri de plăcintă și prăjit ușor, somonul păstrează textura fragedă, suculența și gustul său delicat. Asociat cu o salată crocantă, cartofi dulci aromați și biscuiți crocanți de parmezan, acest preparat devine un adevărat festin pentru papilele gustative.
Inspirată și reinterpretată de Chef Ioan Florescu, această rețetă te îndeamnă să experimentezi arome și texturi diverse, de la crema fină de avocado până la dulceața dovleacului marinat. Preparatul este perfect pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să te bucuri de un fel de mâncare sofisticat.
Încearcă această rețetă de file de somon în aluat și descoperă cât de plăcut este să pregătești o masă spectaculoasă chiar la tine acasă!
- Somonul se porționează, se taie felii groase, se asezonează cu sare și piper. Foile de plăcintă se taie în pătrate de 10-15 cm, apoi fiecare foaie de plăcintă se întinde. Se așază somonul pe ea, iar apoi se rulează și se prăjește în tigaia nu foarte încinsă, în ulei de măsline, pe toate părțile.
- Cartofii dulci se curăță, se spală și se taie felii subțiri, dreptunghiulare, apoi se condimentează și se trag la tigaie în ulei de măsline.
- Parmezanul ras se mixează cu unt, rozmarin și puțin pesmet. Din aluat se fac biscuiți de parmezan care se prăjesc în ulei (câteva secunde pe fiecare parte).
- Pentru crema de avocado, se curăță fructul, se pasează cu furculița și se amestecă cu sare, piper, miere și lămâie.
- Pentru salata crocantă se face un mix din salata verde, iceberg și rucola, alături de edamame și fire de sparanghel proaspăt.
- Dovleacul se marinează cu oțet, apă, zahăr, sare, piper boabe, foi de dafin.
- Dressingul pentru salată se pregătește din muștar cu sare, piper, miere de albine și oțet de la dovleacul murat.
Autor: Chef Ioan Florescu
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe rețete și sfaturi utile din această categorie.