Ingrediente
Mod de preparare
Sufleul de conopidă e un preparat delicat și aerat, perfect pentru cei care își doresc o cină sănătoasă, dar plină de savoare. Rețeta propusă de Chef Laura Eremia îmbină textura fină a conopidei cu aromele bogate ale unui sos bechamel cremos și brânză telemea, totul însoțit de prospețimea unui mix de salată cu semințe de pin crocante.
Acest sufleu de conopidă nu este doar ușor de preparat, ci și o alegere excelentă pentru un stil de viață echilibrat. Sosul bechamel, îmbogățit cu nucșoară, și albușurile bătute spumă adaugă o notă sofisticată, în timp ce garnitura de salată completează armonios preparatul.
Folosește-te de o seară obișnuită pentru a crea un preparat inedit cu această rețetă delicioasă și sănătoasă. Prepară-l chiar azi și răsfață-te cu un fel de mâncare care te va încânta prin textura sa fină!
- Se fierbe conopida cu puțină sare, aproximativ 6-7 minute.
- Se separă ouăle și se bat albușurile spumă - cu mixer de mână sau mixer planetar.
- Se prepară un sos bechamel din lapte, unt și făină - pe foc, într-o cratiță întinsă. După ce se îngroașă, se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
- Se amestecă gălbenușurile cu brânza până se obține o pasta fină. După se adaugă bucățile de conopidă care se zdrobesc și ele. Peste această compoziție, se adaugă sosul bechamel puțin răcit. La final se încorporează albușurile spumă, cu mișcări ușoare.
- Într-un vas termorezistent uns cu unt, se toarnă deasupra amestecul și se dă la cuptor.
- Sufleul se servește alături de un mix de salată cu semințe de pin ușor rumenite în tigaie și un dressing din ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper.
Autor: Chef Laura Eremia