Acasă Blog Culinar Paste Tagliatelle Cu Fructe de Mare

Paste tagliatelle cu fructe de mare

Pasi de preparare

3

Ingrediente

50 g
unt
100 g
paste tagliatelle
50 ml
ulei de măsline
1/2
ceapă mică
3 căței
usturoi
200 g
creveți
50 g
somon afumat
6 buc
midii sau alte scoici
100 g
calamar
100 g
parmezan
coriandru fresh

Mod de preparare

Rețeta de tagliatelle cu fructe de mare este un mix de paste și ce are mai bun de oferit marea (creveți, midii sau alte scoicicalamar și somon). Dacă și tu vrei să prepari tagliatelle cu creveți, trebuie să încerci rețeta propusă de Chef Radu Darie

Originea rețetei de tagliatelle cu fructe de mare este înconjurată în mister. Unele surse spun că a apărut în perioada Renașterii la curtea din Emilia Romagna, o zonă din nordul Italiei cunoscută pentru bogăția culinară. Alții cred că preparatele pe bază de tagliatelle și fructe de mare se aseamănă cu alte rețete pe bază de tăieței din bazinul mediteranean, în special în Orientul Apropiat și nordul Africii. 

Aspectul elegant al acestor paste le face ideale pentru a prezenta bogăția mării. Pentru un gust inedit, poți folosi tagliatelle cu cerneală de calamar sau poți aromatiza preparatul cu fulgi de chilli sau ardei iuți de Calabria. De asemenea, pentru a accentua gustul preparatului, poți găti fructele de mare în tigaie cu puțin sos de tomate. 

Nu uita că fructele de mare trebuie să fie cât mai proaspete. Dacă alegi să gătești cu fructe de mare congelate, dezgheață-le într-un bol la frigider și scurge-le de apă înainte de a le găti. În fine, nu îți fie teamă să experimentezi. Încearcă diferite combinații de fructe de mare, sosuri și ierburi aromate. 

  1. Într-o oală se pune apă și 20 g sare. Când apa se apropie de punctul de fierbere se adaugă pastele, respectând indicațiile producătorului. În acest caz, 12-13 minute, la foc mediu. După care se scot din oală și se lasă la răcit sub jet de apă rece.
  2. În tigaia încinsă se pun 50g de unt, se adaugă puțin ulei de măsline și ceapa tocată mărunt și usturoiul. Se adaugă creveții și carnea de scoici. După 3-4 minute, se adaugă inelele de calamari și pastele. Verdeața se adaugă chiar la final cu 2 cubulețe de unt rece pentru a da cremozitate sosului. Se poate folosi coriandru pentru o aromă intensă care să te ducă cu gândul la vacanță.
  3. Somonul afumat care se folosește la plating întregește gustul cu o tentă ușor sărată pe care o aduce de fiecare dată la preparatele în care este folosit. 

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a găti o rețetă ca un adevarăt Chef!