Acasă Pastry Chef Mihaela Ruxanda
Mihaela Ruxanda.jpeg

Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Cofetar și consultant în arta dulce, Pastry Chef Mihaela Ruxanda este manager al cofetăriei artizanale “I Love Cakes” din Craiova, dar și instructor cofetar la Hospitality Culinary Academy, înființată în 2019 de către Chef Cristian Dumitru.

Absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, având un master în “Literatura română în context european”, Chef Mihaela a învățat arta cofetăriei și a patiseriei de la cei mai buni maeștri, absolvind școli de profil precum “Peggy Porschen Academy” din Londra și “Nana&Nana Cakes” din Milano, fiind îndrumată în decursul anilor de nume precum Diego Lozano, Luca Montersino, Saba Janjgava, Gaetano Mignano sau Rodrigue Joab.

Mai multe retete de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

choux-a-la-creme-chef-mihaela-ruxandra

Choux à la crème de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Varianta mea de choux à la crème este una tradițională, unde avem combinația perfectă: textura crocantă a choux-urilor, umplute cu o cremă fină și delicioasă de vanilie, desăvârșite de o frișcă bătută și un strat fin de zahăr vanilat. Așa că, trage cântarul aproape, dă drumul la cuptor și să ne apucăm de treabă!

Vezi detalii
madlene_mihaela

Madeleines de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Vezi detalii
rulouri-scortisoara-chef

Rulouri cu scorțișoară și glazură de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Încearcă aceasta rețetă, pentru a-ți răsfăța familia.

Vezi detalii
fursecuri-cu-unt-de-arahide-si-ciocolata

Fursecuri cu unt de arahide și ciocolată de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Se prepară numaidecât și sunt delicioase pentru toți cei care iubesc combinația de unt de arahide și ciocolată.

Vezi detalii
croquembouche-chef

Croquembouche de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Vezi detalii
ecler_cu_crema_de_vanilie

Eclere cu cremă de vanilie de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Pentru a prepara eclere cu cremă de vanilie, este necesară o anumită tehnică și îndemânare, deoarece trebuie să respecți proporțiile corecte și să ții cont de temperatura și consistența ingredientelor.

Vezi detalii
desert Amalfi.

Cheesecake „Amalfi” – Desert de vară

Un desert de vară cu totul special este cheesecake Amalfi. Combinația dintre textura crocantă a biscuiților, sucul proaspăt de lămâiecrema de brânză și lemon curd fac din acest desert un deliciu perfect pentru zilele călduroase de vară.

Vezi detalii
pasca-usoara

Pască ușoară fără aluat

Această rețetă de pască este o reinterpretare a desertului care nu trebuie să lipsească pe masa de Paști, dar mai ușor de făcut și mai lejeră. Fin și delicios, acest desert îți va bucura papilele gustative la maximum!

Vezi detalii