Acasă Cheesecake Cu Fructe de Pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake este un desert simplu, savuros, care poate fi servit la prânzul de duminică în familie, dar și la o petrecere.

Cheesecake este un preparat versatil, care poate fi gătit cu diverse tipuri de biscuiți, brânză și fructe ori ciocolată, dar există și în variante sărate. Descoperă mai jos rețete simple de cheesecake cu fructe de pădure fără coacere, precum și sfaturi pentru a găti acest desert la perfecție.

Un desert foarte ușor de pregătit, mai ales că este fără coacere, cheesecake cu fructe de pădure va fi cu siguranță pe placul tău și al invitaților la masă.

Sfaturi utile

Un desert cremos și proaspăt, cheesecake fără coacere este perfect pentru a încheia o masă copioasă. Se prepară ușor, din ingrediente puține, dar de calitate. Ca să prepari cel mai bun cheesecake fără coacere cu fructe de pădure, poți lua în considerare sfaturile de mai jos:

Pentru un cheesecake cu fructe de pădure cu o textură densă și bogată, folosește cremă de brânză tip Philadelphia. Însă, dacă dorești o textură mai lejeră, poți folosi un amestec de brânză de vaci bine scursă sau ricotta și mascarpone, care va oferi cremei o textură onctuoasă.

Folosește smântâna proaspătă lichidă foarte rece, pe care o bați până devine frișcă. Adaug-o la brânza amestecată anterior cu zahăr și un strop de suc de lămâie, pentru un plus de aciditate.
Baza unui cheesecake este preparată din biscuiți sfărâmați și unt topit. Pentru blat, folosește biscuiți digestivi, cu unt sau speculoos, din care poți face chiar un amestec, pentru un gust echilibrat. Pentru variație, poți folosi biscuiți cu alune, fursecuri, cu fructe, după preferințe. Tot pentru variație, poți adăuga în acest amestec niște cacao.

Toarnă compoziția de biscuiți într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, cu bază detașabilă, taseaz-o și las-o la rece până prepari crema de brânză.

Prepară cheesecake cu fructe de pădure cu o zi înainte, pentru că prăjitura are nevoie să stea la frigider minimum șase ore pentru a se închega și a o putea tăia corect.

Scoate cheesecake-ul din frigider cu 20-30 de minute înainte de a-l servi. Desprinde marginile cu lama unui cuțit înmuiat în apă călduță, scoate inelul tăvii cu bază detașabilă și decorează prăjitura.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

cheesecake cu fructe de padure congelate

Cheesecake cu fructe de pădure congelate fără coacere

Poți prepara acest cheesecake cu fructe de pădure congelate fără coacere fie într-o tavă mare, fie în porții individuale, folosind, de exemplu, forme de brioșe mai mari.

Vezi detalii
cheesecake fara coacere cu mascarpone

Cheesecake fără coacere cu mascarpone

Vezi detalii
Cheesecake cu fructe de pădure si branza de vaci

Cheesecake cu fructe de pădure și brânză de vaci

Pentru această rețetă cheesecake cu fructe de pădure și brânză de vaci, folosește și nuci, pentru o notă crocantă.

Vezi detalii
cheesecakecuoreo

Cheesecake fără coacere cu fructe de pădure și biscuiți Oreo

Acest cheesecake fără coacere cu fructe de pădure are o cremă mai pufoasă, iar culoarea biscuiților cu cacao contrastează frumos cu decorul proaspăt.

Vezi detalii