Acasă Crăciun

Crăciun

Un Crăciun magic începe cu ofertele de la Selgros! 🎄🎁 
Ingrediente delicioase, dulciuri festive, decorațiuni încântătoare și cadouri minunate, te așteaptă pe rafturile noastre pentru ca tu să și cei dragi ție să vă bucurați de sărbători de poveste!

Acum găsești la Selgros toată gama de produse de gătit „Origini“ - Cooking by Heinner. Alege să gătești tradițional!

origini-colectia-tand-1920

O colecție exclusivă semnată de Chef Nicolai Tand, inspirată de bogăția tradițiilor maramureșene.

Vezi detalii

Găsești inspirație pentru mesele de sărbători pe blogul nostru:

cozonac cu aluat oparit

Cozonac cu aluat opărit

Încearcă rețeta delicioasă de cozonac moldovenesc cu aluat opărit! Această rețetă de cozonac cu aluat opărit este plină de ingrediente gustoase. Tradițională și cu un aluat fraged, această rețetă de cozonac cu aluat opărit nu are cum să lipsească de pe mesele de Crăciun!

Vezi detalii
rulada_cu_crema_de_branza

Ruladă cu cremă de brânză și fructe fără zahăr

Chef Laura Eremia ne propune o rețetă de ruladă aerată, cu un blat fin și o cremă de brânză și frișcă lichidă, neîndulcită, îmbogățită cu vanilie. Această combinație reușește să scoată în evidență aroma naturală a brânzei, accentuată de un strop de vanilie și de dulceața gemului de căpșuni, fără a necesita zahăr rafinat. 

Vezi detalii
Turta dulce Chef Laura Eremia

Turtă dulce cu miere

Turtă dulce delicioasă, perfectă de pregătit alături de cei mici, este un desert care ne reînvie amintirile sărbătorilor din copilărie!

Vezi detalii
toba-de-porc-chef

Tobă de casă de la Chef Bogdan Cozma

Toba de casă este nelipsită de pe mesele românilor, la Crăciun și Anul Nou. Ingredientele din care e compusă sunt asemănătoare cu cele de la piftie.

Vezi detalii
piept de rata pe varza

Piept de rață glasat cu miere și varză roșie călită

Acest preparat este un mix de texturi și arome. Rața crocantă contrastează plăcut cu varza moale și elastică.

Vezi detalii
reteta-alternativa-black-forest

Tort Foret Noire (Pădurea Neagră)

Rețeta de tort Foret Noire de mai jos are un gust ușor mai pregnant de cireșe. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare. 

Vezi detalii
rulada_de_curcan

Ruladă de curcan cu spanac la cuptor de la Chef Bogdan Cozma

Delicioasă şi sănătoasă, această rețetă va fi pe gustul celor mai pretențioși invitați de la masa ta! 

Vezi detalii
toba-traditionala

Tobă de casă tradițională

O rețetă tradițională care, fără îndoială, te va trimite cu gândul la bucatele gătite de Crăciun de către bunicii tăi.

Vezi detalii
reteta_cozonac-cu-zmeura

Cozonac cu zmeură

Descoperă o rețetă delicioasă de cozonac cu zmeură care îi va bucura pe cei dragi de sărbători.

Vezi detalii
varzacucarnati2

Varză călită cu cârnați

Unii oameni preferă varza fiartă, alții, pe cea călită. Cea din urmă este mai uscată, mai uleioasă și ușor rumenită, formând o combinație interesantă cu cârnații care o pot însoți.

Vezi detalii
reteta simpla rata la cuptor cu portocale

Rață la cuptor cu portocale de la Chef Bogdan Cozma

Un preparat demn de o masă festivă, această rețetă simplă rață la cuptor cu portocale se prepară din ingrediente puține, însă ai în vedere că pregătirea cărnii durează câteva ore.

Vezi detalii
Tort Black Forest Chef Laura Eremia

Tort Black Forest

Pregătește un tort deosebit de sărbători! Încearcă această rețetă și bucură-i pe cei dragi cu un desert excepțional.

Vezi detalii
supa-crema-de-ciuperci

Supă cremă de ciuperci - rețeta clasică

O supă delicioasă și delicată în același timp, numai bună de degustat în serile reci de toamnă, alături de un pahar de vin alb demisec, rece și aromat.

Vezi detalii
Tarta cu mascarpone fara gluten

Tartă cu mascarpone și căpșuni - blat gluten free

Fie că o servești ca desert la o masă festivă sau ca gustare răcoritoare în zilele călduroase, tarta cu căpșuni fără gluten va cuceri cu siguranță gusturile tuturor.

Vezi detalii
mousse de ciocolata caramelizata

Mousse de ciocolată caramelizată cu cafea

Deserturile rafinate sunt mereu o încântare și aduc un strop de eleganță oricărei mese. Te invităm să descoperi un desert de Chef Ioan Florescumousse de ciocolată albă și cafea. Această rețetă cu cafea aduce o armonie perfectă între dulceața ciocolatei albe și aroma intensă a cafelei, combinând texturi și gusturi într-un mod spectaculos.

Vezi detalii
croquembouche-chef

Croquembouche de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Croquembouche este un desert francez format din foietaj de patiserie sub formă de choux îngrămădite într-un con și legate cu fire de caramel.

Vezi detalii
prajitura_buche_de_noel

Bûche de Noël - prăjitura buturugă, rețeta originală

Acest preparat tradițional francez este o alegere excelentă pentru cei care doresc să impresioneze invitații cu un desert elegant și rafinat.

Vezi detalii
lichior de oua reteta

Lichior de ouă rețetă fără alcool

Eggnog este o băutură delicioasă și în absența alcoolului. În plus, poți servi lichior de ouă rețeta fără alcool și celor mici.

Vezi detalii

Alege cadoul potrivit pentru cei dragi:

cosuri cadou craciun 2024

Împodobirea bradului

Împodobirea bradului

tips impodobirea bradului

Împodobirea bradului

Face parte dintre cele mai frumoase obiceiuri de Crăciun și conform tradiției, această activitate care îi adună pe cei dragi în jurul bradului, trebuie să aibă loc în noaptea dintre 24 și 25 decembrie. În multe țări, încă se consideră că Moș Crăciun este cel care aduce bradul copiilor. Primul brad împodobit a apărut la Riga, în Lituania, în anul 1510, într-o piață publică.
Germania este creditată ca fiind ţara în care a început, în secolul al XVI-lea, tradiţia de a aduce bradul în casă şi de a-i împodobi ramurile cu lumânări. Tot aici a apărut și beteala, la începutul anilor 1600, dar era departe de beteala folosită astăzi - pe atunci era confecționată din argint mărunțit.

Darurile de Sărbători

Darurile de Sărbători

tips cadouri

Darurile de Sărbători

Oferirea cadourilor de Crăciun este o tradiție foarte veche, cu rădăcini adânci în istorie. Cele mai îndepărtate referințe arată că acest obicei s-a născut în Roma antică și provine de la sărbătoarea romană Saturnalia, unde oamenii își ofereau daruri în semn de bunăvoință. În Evul Mediu, Sfântul Nicolae, cunoscut pentru generozitatea sa, a devenit o figură centrală în tradiția oferirii de cadouri. Legenda spune că el lăsa daruri în ghetuțele copiilor, obicei care a evoluat în timp și a contribuit la formarea imaginii moderne a lui Moș Crăciun. Cercetătorii au ajuns la concluzia că pentru a oferi toate cadourile, Moș Crăciun trebuie să viziteze 822 de case pe secundă, să călătorească 1300 km într-o secundă și să se deplaseze cu o viteză de 3.765.865 km/h. 

Istoria costumului roșu al Moșului

Istoria costumului roșu al Moșului

tips mos craciun

Istoria costumului roșu al Moșului

Moș Crăciun este o figură emblematică a sărbătorilor de iarnă, fiind recunoscut în prezent, în întreaga lume, pentru costumul său distinctiv roșu cu alb. De-a lungul istoriei, Moș Crăciun a purtat și alte costume, în diverse culori: verde, violet, albastru deschis, bleumarin, maro sau roșu. Cu adevărat faimos în actualele culori a devenit datorită reclamelor de la Coca-Cola, care au avut un rol semnificativ în modelarea imaginii actuale a Moșului.

turta dulce