Crăciun
Un Crăciun magic începe cu ofertele de la Selgros! 🎄🎁
Ingrediente delicioase, dulciuri festive, decorațiuni încântătoare și cadouri minunate, te așteaptă pe rafturile noastre pentru ca tu să și cei dragi ție să vă bucurați de sărbători de poveste!
Acum găsești la Selgros toată gama de produse de gătit „Origini“ - Cooking by Heinner. Alege să gătești tradițional!
O colecție exclusivă semnată de Chef Nicolai Tand, inspirată de bogăția tradițiilor maramureșene.
Găsești inspirație pentru mesele de sărbători pe blogul nostru:
Cozonac cu aluat opărit
Încearcă rețeta delicioasă de cozonac moldovenesc cu aluat opărit! Această rețetă de cozonac cu aluat opărit este plină de ingrediente gustoase. Tradițională și cu un aluat fraged, această rețetă de cozonac cu aluat opărit nu are cum să lipsească de pe mesele de Crăciun!
Ruladă cu cremă de brânză și fructe fără zahăr
Chef Laura Eremia ne propune o rețetă de ruladă aerată, cu un blat fin și o cremă de brânză și frișcă lichidă, neîndulcită, îmbogățită cu vanilie. Această combinație reușește să scoată în evidență aroma naturală a brânzei, accentuată de un strop de vanilie și de dulceața gemului de căpșuni, fără a necesita zahăr rafinat.
Turtă dulce cu miere
Turtă dulce delicioasă, perfectă de pregătit alături de cei mici, este un desert care ne reînvie amintirile sărbătorilor din copilărie!
Tobă de casă de la Chef Bogdan Cozma
Toba de casă este nelipsită de pe mesele românilor, la Crăciun și Anul Nou. Ingredientele din care e compusă sunt asemănătoare cu cele de la piftie.
Piept de rață glasat cu miere și varză roșie călită
Acest preparat este un mix de texturi și arome. Rața crocantă contrastează plăcut cu varza moale și elastică.
Tort Foret Noire (Pădurea Neagră)
Rețeta de tort Foret Noire de mai jos are un gust ușor mai pregnant de cireșe. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare.
Ruladă de curcan cu spanac la cuptor de la Chef Bogdan Cozma
Delicioasă şi sănătoasă, această rețetă va fi pe gustul celor mai pretențioși invitați de la masa ta!
Tobă de casă tradițională
O rețetă tradițională care, fără îndoială, te va trimite cu gândul la bucatele gătite de Crăciun de către bunicii tăi.
Cozonac cu zmeură
Descoperă o rețetă delicioasă de cozonac cu zmeură care îi va bucura pe cei dragi de sărbători.
Varză călită cu cârnați
Unii oameni preferă varza fiartă, alții, pe cea călită. Cea din urmă este mai uscată, mai uleioasă și ușor rumenită, formând o combinație interesantă cu cârnații care o pot însoți.
Rață la cuptor cu portocale de la Chef Bogdan Cozma
Un preparat demn de o masă festivă, această rețetă simplă rață la cuptor cu portocale se prepară din ingrediente puține, însă ai în vedere că pregătirea cărnii durează câteva ore.
Tort Black Forest
Pregătește un tort deosebit de sărbători! Încearcă această rețetă și bucură-i pe cei dragi cu un desert excepțional.
Supă cremă de ciuperci - rețeta clasică
O supă delicioasă și delicată în același timp, numai bună de degustat în serile reci de toamnă, alături de un pahar de vin alb demisec, rece și aromat.
Tartă cu mascarpone și căpșuni - blat gluten free
Fie că o servești ca desert la o masă festivă sau ca gustare răcoritoare în zilele călduroase, tarta cu căpșuni fără gluten va cuceri cu siguranță gusturile tuturor.
Mousse de ciocolată caramelizată cu cafea
Deserturile rafinate sunt mereu o încântare și aduc un strop de eleganță oricărei mese. Te invităm să descoperi un desert de Chef Ioan Florescu: mousse de ciocolată albă și cafea. Această rețetă cu cafea aduce o armonie perfectă între dulceața ciocolatei albe și aroma intensă a cafelei, combinând texturi și gusturi într-un mod spectaculos.
Croquembouche de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda
Croquembouche este un desert francez format din foietaj de patiserie sub formă de choux îngrămădite într-un con și legate cu fire de caramel.
Bûche de Noël - prăjitura buturugă, rețeta originală
Acest preparat tradițional francez este o alegere excelentă pentru cei care doresc să impresioneze invitații cu un desert elegant și rafinat.
Lichior de ouă rețetă fără alcool
Eggnog este o băutură delicioasă și în absența alcoolului. În plus, poți servi lichior de ouă rețeta fără alcool și celor mici.
Împodobirea bradului
Împodobirea bradului
Împodobirea bradului
Face parte dintre cele mai frumoase obiceiuri de Crăciun și conform tradiției, această activitate care îi adună pe cei dragi în jurul bradului, trebuie să aibă loc în noaptea dintre 24 și 25 decembrie. În multe țări, încă se consideră că Moș Crăciun este cel care aduce bradul copiilor. Primul brad împodobit a apărut la Riga, în Lituania, în anul 1510, într-o piață publică.
Germania este creditată ca fiind ţara în care a început, în secolul al XVI-lea, tradiţia de a aduce bradul în casă şi de a-i împodobi ramurile cu lumânări. Tot aici a apărut și beteala, la începutul anilor 1600, dar era departe de beteala folosită astăzi - pe atunci era confecționată din argint mărunțit.
Darurile de Sărbători
Darurile de Sărbători
Darurile de Sărbători
Oferirea cadourilor de Crăciun este o tradiție foarte veche, cu rădăcini adânci în istorie. Cele mai îndepărtate referințe arată că acest obicei s-a născut în Roma antică și provine de la sărbătoarea romană Saturnalia, unde oamenii își ofereau daruri în semn de bunăvoință. În Evul Mediu, Sfântul Nicolae, cunoscut pentru generozitatea sa, a devenit o figură centrală în tradiția oferirii de cadouri. Legenda spune că el lăsa daruri în ghetuțele copiilor, obicei care a evoluat în timp și a contribuit la formarea imaginii moderne a lui Moș Crăciun. Cercetătorii au ajuns la concluzia că pentru a oferi toate cadourile, Moș Crăciun trebuie să viziteze 822 de case pe secundă, să călătorească 1300 km într-o secundă și să se deplaseze cu o viteză de 3.765.865 km/h.
Istoria costumului roșu al Moșului
Istoria costumului roșu al Moșului
Istoria costumului roșu al Moșului
Moș Crăciun este o figură emblematică a sărbătorilor de iarnă, fiind recunoscut în prezent, în întreaga lume, pentru costumul său distinctiv roșu cu alb. De-a lungul istoriei, Moș Crăciun a purtat și alte costume, în diverse culori: verde, violet, albastru deschis, bleumarin, maro sau roșu. Cu adevărat faimos în actualele culori a devenit datorită reclamelor de la Coca-Cola, care au avut un rol semnificativ în modelarea imaginii actuale a Moșului.