Magazinul Selgros de lângă tine
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te la newsletter

Chef Cezar- gastronomie în lumină caldă

V-aţi întrebat vreodată cum se desfăşoară o sesiune de filmare a reţetelor Chefului nostru preferat- Chef Cezar Munteanu? ştiţi că le găsiţi săptămânal pe pagina noastră de Facebook/Selgros.Romania şi pe site www.selgros.ro la secţiunea Reţetele Selgros? Le-aţi încercat, ştiţi cât sunt de uşoare şi sănătoase?


Ataşat numelui lui Cezar Munteanu regăsim în orice material public o înşiruire de termeni preţioşi: Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy. Fără îndoială, e un nume în gastronomia românească, cu o experienţă şi un palmares impresionant. Fără doar şi poate toţi cei ce au contact cu el, de la simple gospodine de duminică, până la chefii înscrişi la Arena Bucătarilor, au enorm respect pentru profesionalismul său şi profită de orice moment în care pot învăţa şi experimenta alături de el.


De mai bine de un an, în fiecare lună pregătim reţetele Selgros alături de Chef Cezar. Care ştie să fie, pe lângă bucătar iscusit şi un om cu un spirit viu. Regăsim vitalitatea sa şi pofta de viaţă în fiecare din bunătăţile propuse, pe care vă provocăm să le încercaţi.


Cum se desfăşoară o zi de filmare? Totul începe cu planificarea atentă a datelor, corelând agendele a trei părţi implicate: noi, Cezar şi echipa de filmare. Apoi stabilim, în funcţie de perioada din an în care intrăm, reţetele particularizate şi ingredientele necesare. Lista ingredientelor este trimisă magazinului Selgros Băneasa, unde sunt pregătite cu atenţie cele mai proaspete şi făţoase produse. Ridicate chiar în dimineaţa filmărilor, fac deliciul întregii echipe care va desăvârşi reţetele.


De obicei la ora 10 dimineaţa ne întâlnim la studiourile de filmare, gata de lucru. Atmosfera este veselă, pigmentată de Cezar cu glume şi de operatorii de filmare cu picanterii din lumea mondenă a televiziunilor. Se aranjează ingredientele, se amenajează studioul în funcţie de anotimp şi temă, se leagă prietenii şi se intră în atmosfera de lucru. În bucătăria Selgros filmează în medie 5 operatori, se revarsă cam 5000 de Wati peste blatul unde vesel Cezar creează minunăţii culinare şi se folosesc camere video Canon EOS 5D Mark III. Avem regizor, director de imagine, inginer de sunet, responsabili cu zâmbetul, suntem o armată organizată perfect. Ziua de filmare se încheie târziu în noapte cu satisfacţia că munca noastră, ca şi Selgros, Merită.


Tot ce găteşte Cezar se gustă, există preferinţe şi pofte, se încearcă acasă. Nu am fost niciodată dezamăgiţi de rezultate şi am aşteptat mereu cu nerăbdare de copii noi idei de reţete. Cu mare plăcere le vedem apoi, editate şi urcate pe YouTube, pentru a fi revelate fanilor paginii Facebook şi utilizatorilor site-ului nostru. ştim că odată încercate, oamenii vor reveni pentru a încerca reţete noi şi pentru a gusta umorul fin şi spiritul molipsitor al lui Chef Cezar.