Acasă Luna Sustenabilității La Selgros
Sustenabilitate_Header articole

Luna sustenabilității la Selgros

Concurs „Reciclează și câștigă”

În perioada 9 - 31 octombrie, Selgros a organizat campania „Reciclează și câștigă” pentru promovarea reciclării ambalajelor primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1L și 3L, la aparatele de tip RVM din parcarea magazinelor.
Campania s-a adresat clienților persoane fizice, iar cei care dețin o legitimație de client Selgros și reciclează cel puțin 10 recipiente de sticlă, plastic sau metal au avut posibilitatea să se înscrie la tombola cu premii prin formularul de pe website. Aceștia au avut șansa să câștige unul dintre cele 100 de premii în valoare de 500 de lei fiecare, sub formă de disponibil pe cardul Selgros. 
În cadrul campaniei, s-au înscris aproximativ 3.500 de clienți, care au reciclat peste 350.000 de recipiente.

Vezi aici lista câștigătorilor.
 

1920x1080-reciclareaza-si-castiga
1920x1080-reciclareaza-si-castiga

Concurs „Sărbătorim sustenabilitatea la Selgros”

În perioada 9 - 27 octombrie, magazinele Selgros au fost invitate să promoveze fiecare sustenabilitatea prin organizarea de activități creative împreună cu colegii. Concursul s-a desfășurat în 3 etape:

  • 9 - 22 octombrie: magazinele au organizat activități care promovează sustenabilitatea și au realizat fotografii sugestive;
  • 23 - 26 octombrie: publicul a votat fotografia preferată din postarea de concurs de pe Facebook Selgros România;
  • 27 octombrie: a fost anunțat câștigătorul concursului și anume magazinul Selgros București Pantelimon, cu un număr de 2.483 like-uri.

Acțiunea de ecologizare în zona Dâmbul Morii - 7 Scări

Orice gest contează, fiind un pas înainte spre schimbare, iar noi, la Selgros știm că fiecare dintre noi face diferența.
Sâmbătă, 7 octombrie, echipe din Centrala Administrativă și magazinul Selgros Brașov, împreună cu Salvamont Săcele, s-au implicat în acțiunea de ecologizare din zona Dâmbul Morii - 7 Scări, susținând activitățile de protejare a mediului înconjurător. În doar câteva ore, au fost colectați peste 60 de saci de 120 litri cu deșeuri, iar fiecare membru a luat cu el acasă bucuria faptului că a avut ocazia să își pună amprenta asupra protejării mediului înconjurător.

Actiune ecologizare sustenabilitate
Vizita la fabrica de carton sustenabilitate

Vizită la fabrica de hârtie și carton din Zărnești

Tot sub această componentă a grijii față de mediul înconjurător s-a înscris și vizita pe care o parte din colegii din Centrala Administrativă și din magazinul Selgros Brașov au efectuat-o la fabrica de hârtie și carton din Zărnești. Datorită activității noastre, la Selgros adunăm de la clienți și de la furnizori cantități mari de ambalaje din hârtie și carton. Tocmai de aceea, ne preocupă și ce se întâmplă cu acestea după ce ele sunt colectate în magazinele noastre. Partenerii noștri de la fabrica „DS Smith” ne-au arătat procesele tehnologice și pașii sustenabili prin care hârtia colectată se reciclează.

Ziua Verde în Centrala Administrativă

Pe 19 octombrie, aproximativ 45 dintre colegii din Centrala Administrativă Selgros au răspuns provocării de a lăsa mașina personală acasă și de aveni la birou cu mijloace de transport în comun, pe jos sau cu alte mijloace de transport prietenoase cu mediul înconjurător.

Ziua Verde in Centrala Sustenabilitate