Acasă Pește Și Fructe de Mare
1920x691 peste&fructe de mare

Valuri de prospețime te întâmpină la Pescăria Selgros!

Lasă-te inspirat de bunătățurile din Pescăria Selgros și încearcă rețetele din blogul nostru:

Pastravlacuptor

Păstrăv la cuptor cu sos

Rețeta de mai jos pune în evidență gustul delicat al păstrăvului, servit cu un sos cremos de ciuperci cu smântână.

Vezi detalii
crap al istria

Crap al Istria

Îți place peștele? Te duce cu gândul la preparatele din Dobrogea sau satele pescărești de pe malurile Mediteranei? Chef Victor Melian îți propune o rețetă care combină fileurile fragede de crap, cu roșii cherry suculente și o notă proaspătă de lime. Peștele, gătit ușor până devine auriu, se amestecă cu roșiile coapte și măslinele tricolore, oferind o explozie de arome.

Vezi detalii
creveti_in_sos_de_cocos

Creveți în sos de cocos

Preparatul creveți cu sos de cocos transformă orice masă într-o experiență culinară rafinată și exotică. Creveții sunt gătiți într-un sos bogat și cremos de lapte de cocos, care se îmbină armonios cu notele delicate de usturoi și ghimbir.

Vezi detalii
tagliatelle_cu_fructe_de_mare

Paste tagliatelle cu fructe de mare

Rețeta de tagliatelle cu fructe de mare este un mix de paste și ce are mai bun de oferit marea (creveți, scoicicalamar și somon). Dacă și tu vrei să prepari tagliatelle cu creveți, trebuie să încerci rețeta propusă de Chef Radu Darie

Vezi detalii
orez prajit thailandez

Orez prăjit thailandez cu creveți

Aromat și delicios, acest orez prăjit thailandez cu ouă și creveți este un preparat complet, care va face deliciul oaspeților

Vezi detalii
dorada-la-cuptor-cartofi-CD_1.jpg

Doradă la cuptor cu cartofi rumeniți de la Chef Cristian Dumitru

Această rețetă delicioasă, rapidă și ușoară, oferită de chef Cristian Dumitru, este potrivită pentru un prânz în familie.

Vezi detalii
Tartar de somon și avocado

Tartar de somon și avocado

Aproape la fel de clasic ca tartarul de vită, acest preparat este o alegere potrivită pentru orice iubitor de preparate din pește.

Vezi detalii
carpaccio_cu_somon

Carpaccio de somon

Carpaccio poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal, fiind potrivit pentru ocazii speciale sau cine romantice. Poți pune deasupra feliuțelor de somon niște bucățele subțiri de roșii cherry.

Vezi detalii
risotto cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare congelate și proaspete, de la Chef Cristian Dumitru

Risotto cu fructe de mare este o rețetă emblematică din bucătăria italiană. Este preparat din doar câteva ingrediente, precum orezul cremos și fructele de mare proaspete, în orice combinație preferată

Vezi detalii
reteta_sushi_tempura

Sushi tempura cu macrou afumat

Tempura este un mod de a găti legumele, peștele sau fructele de mare. Acestea sunt date printr-un aluat și apoi prăjite în baie de ulei.

Vezi detalii
pachetele de somon

Pachețele de somon la cuptor cu mâncare din sparanghel

Un preparat ușor, rapid și rafinat, pachețelele de somon la cuptor cu mâncare de sparanghel pot fi servite la un prânz de duminică în familie sau alături de prieteni.

Vezi detalii
caracatita bucati in tigaie

Caracatiță la tigaie cu unt

Cum poți reuși să prepari cea mai bună caracatiță întâlnită vreodată într-o farfurie? Iată o rețetă delicioasă, cu unt și vin.

Vezi detalii
somon cu sparanghel la tigaie

Somon cu sparanghel la tigaie cu sos de lămâie

Această rețetă de somon cu sparanghel la tigaie poate fi servită alături de un piure de cartofi cu mult unt sau de orez fiert la aburi.

Vezi detalii
chow_mein_cu_creveti

Tăiței chow mein cu creveți

Servește acești tăiței chow mein cu legume și creveți calzi, ornați cu frunze de ceapă verde și de coriandru.

Vezi detalii
sushi_cu_avocado_si_somon

Sushi cu avocado și somon

Pregătește sushi cu avocado și somon, o rețetă japoneză absolut delicioasă. Este un preparat ideal pentru prânzul cu persoanele dragi sau o cină specială.

Vezi detalii

Este ideal să îl ai în alimentație

Este ideal să îl ai în alimentație

pastrav

Este ideal să îl ai în alimentație

Înrudit cu somonul, păstrăvul este un pește răpitor bogat în grăsimi, fiind un aliment foarte apreciat. Pentru că are nevoie de un mediu bogat în oxigen, păstrăvul este un bun indicator al apelor curate și joacă un rol important în ​​ecosistemele naturale.
Conține acizi graşi Omega 3, atât de importanți pentru sănătate, deci nu trebuie să lipsească din alimentația femeilor însărcinate în ultimele două luni sau a mămicilor care alăptează, fiind un ajutor foarte important pentru dezvoltarea sistemului nervos la făt sau nou-născut, dar şi la dezvoltarea ochilor şi a creierului bebelușului și copilului mic. Este recomandat și pentru persoanelele adulte, pentru că protejează împotriva bolilor cardiace, scăzând riscul unui infarct sau îmbunătăţind sănătatea și recuperarea celor care au trecut printr-un astfel de episod nedorit.
În multe culturi sunt celebrați pentru frumusețea lor, istețimea și spiritul de luptă atunci când sunt pescuiți, precum și pentru valoarea culinară și importanța lor ecologică.

Un aliat al siluetei

Un aliat al siluetei

sprot.jpg

Un aliat al siluetei

Delicios, ieftin, cu multe modalități de gătire, șprotul este bogat în substanțe hrănitoare și acizi grași benefici şi are avantajul imbatabil al unui număr redus de calorii. Iată un motiv în plus pentru care ar trebui să alegi acest aliment, și peștele în general, în detrimentul oricărei alte cărni. Îl poți combina aproape cu orice fel de garnitură, de la legume sote, tocănițe de legume, orez, până la cartofi sau mămăliguță și puțin mujdei - și tot îți vei proteja silueta. La Selgros găsești șprot din Marea Neagră tot anul - varianta congelată, dat prin făină și gata de prăjit în tigaie sau friteuză. Iar dacă vrei să faci rapid o salată, alege din magazin una dintre multele variante de conserve cu șprot - pentru o aromă mai puternică, noi ți-l recomandăm pe cel afumat!

Delicatese cu miros de alge

Delicatese cu miros de alge

stridii.jpg

Delicatese cu miros de alge

Aducând cu ele mirosul plăcut al algelor și al oceanului, stridiile se consumă crude, proaspăt deschise, ca atare, cu piper si o picătură de zeamă de lămâie sau cu puțin oțet parfumat cu șalotă. Tot farmecul sta in gustul stridiei asa cum este ea, deci nu folosi prea multe sosuri sau dressinguri, pentru a nu știrbi această experiență culinară. Stridiile trebuie păstrate pe gheață și deschise cu aproximativ o oră înainte de servire, pentru a-și forma lichidul care le va da un gust mai bun. Mărimea lor e un factor care stabileste în general prețul lor. De la 0 la 5, aceste cifre sunt invers proporționale cu dimensiunea lor: cele mai mari numere indică cele mai mici dimensiuni. La 5 se încadrează stridiile care cântăresc între 30 si 45 g, pe care cunoscătorii le consideră prea mici. Numărul 0 are o greutate mai mare de 151 g și sunt echivalentul unei fripturi. Cele mai potrivite pentru servire sunt stridiile numărul 3 (N3), cu o greutate intre 66 si 85 g, acestea fiind și cel mai frecvent comercializate.