scoala

Începe școala ca la carte!

Ne-am făcut temele și ți-am adus tot ce ai nevoie ca să poți începe școala bine pregătit. Descoperă ofertele din magazinele Selgros, din perioada 9 august - 22 septembrie 2024, pentru un început de an școlar de nota 10!

Uite câteva idei potrivite pentru meniul celor mici:

sandwich cu telemea

Sandwich rapid pentru școală cu telemea și roșii uscate

Sandwichul pentru școală poate fi mai mult decât o gustare rapidă – poate fi o combinație delicioasă și nutritivă. În rețeta creată de Chef Laura Eremia, telemeaua și roșiile uscate aduc un plus de savoare și textură, iar pâinea crocantă completează perfect acest preparat.

Vezi detalii
sufleudovlecei

Sufleu de dovlecei cu brânză Gruyère

Brânza Gruyère oferă acestui preparat o aromă aparte. Ea poate fi înlocuită cu orice altă brânză preferată

 

Vezi detalii
gris-cu-lapte-pentru-copii

Griș cu lapte, pentru copii

Grișul cu lapte și piure de fructe poate fi o alegere potrivită pentru micul dejun, gustarea de la ora 10 sau cea de seară a copilului tău.

Vezi detalii
rulada_de_curcan

Ruladă de curcan cu spanac la cuptor de la Chef Bogdan Cozma

Delicioasă şi sănătoasă, această rețetă va fi pe gustul celor mai pretențioși invitați de la masa ta! 

Vezi detalii
quiche

Quiche Lorraine - rețeta clasică

Adevărata rețetă clasică pentru quiche lorraine conține doar smântână grasă (normală, nu lichidă), foarte multe ouă și bacon, neapărat afumat, pentru un gust desăvârșit.

Vezi detalii
humuscudovleac

Humus cu pastă de susan, dovleac și năut

Cel mai cunoscut humus este cel din năut, dar acest aperitiv se poate prepara cu majoritatea leguminoaselor (linte, fasole roșie sau albă, sfeclă).

Vezi detalii
sparanghel-cu_parmezan

Sparanghel la tigaie cu unt

Descoperă cum să pregătești într-un mod simplu și rapid sparanghel la tigaie. 

Vezi detalii
fettucccine_with_white_sauce

Fettuccine cu sos alb de smântână

Vezi detalii
Brioșe cu brânză

Brioșe cu brânză

Este un desert lejer, o reinterpretare a celebrului cheesecake, la fel de rapid de realizat, dar și de consumat, mai ales alături de o cafea sau un ceai rece, aromat cu mentă

Vezi detalii
supa-de-ciuperci-si-legume

Supă de ciuperci și legume

Această supă de ciuperci sălbatice este o rețetă consistentă, reconfortantă, plină de arome umami.

Vezi detalii
sufleudovlesei

Sufleu de dovlecei cu brânză de capră

O rețetă clasică, sufleul de dovlecei cu brânză de capră promite o experiență culinară de vis.

Vezi detalii
quiche

Quiche cu pui, ceapă și ardei roșu

Acest quiche îmbină onctuozitatea cremei de ouă și smântână cu textura crocantă a ardeiului gras.

Vezi detalii
paste_cu_lamaie

Paste al limone

Paste al limone

Vezi detalii
budinca-de-gris-ca-la-bunica

Budincă de griș, ca la bunica

Budinca de griș cu lapte a bunicii este, prin excelență, rețeta copilăriei noastre. Aromată discret cu coajă de lămâie, caldă sau rece, poate sta oricând la loc de cinste printre rețetele de familie.

Vezi detalii
briose cu morcovi

Brioșe cu morcovi

Gustul puțin dulce, oferit de morcov, și aroma subtil orientală a nucșoarei vor face din aceste brioșe gustarea preferată a tuturor celor care le vor încerca.

Vezi detalii
sufleudovlecei

Sufleu de dovlecei de post

Pentru acest sufleu de dovlecei de post, legumele se coc, pentru a obține un plus de aromă.

Vezi detalii
gomboti cu prune reteta ungureasca

Gomboți cu prune rețeta ungurească

Gomboți cu prune rețeta ungurească pot fi serviți la desert, dar și ca fel principal.

Vezi detalii
tartaprovence

Tartă provensală simplă

Ai nevoie de o jumătate de oră pentru a pregăti această tartă simplă, dar savuroasă.

Vezi detalii
quiche

Quiche Lorraine cu somon și ardei roșu

Acest quiche cu somon poate sta cu cinste pe o masă de sărbătoare.

Vezi detalii
pasta-bolognese

Paste bolognese

O rețetă delicioasă, cu un sos de carne consistent și aromat. Ai nevoie de puțină răbdare și, desigur, de cele mai bune ingrediente.

Vezi detalii
briose grecesti

Brioșe grecești cu brânză sărată

Un preparat potrivit pentru o masă în aer liber sau pentru o gustare de seară, alături de câteva măsline verzi sau negre și, evident, de celebrul tzatziki.

Vezi detalii
papanasi-cu-branza-de-vaci-si-gris

Papanași cu brânză de vaci și griș

Papanașii fierți au o origine destul de veche, din timpurile Imperiului Austro-Ungar. De acolo i-au preluat și cei din Ardeal și Banat, unde sunt cel mai adesea întâlniți.

Vezi detalii
tocanita in stil Ratatouille

Tocăniță Ratatouille

Ca să fie o tocăniță Ratatouille, preparatul trebuie să îndeplinească două condiții: să conțină vinete, iar în mâncare să nu fie necesar niciun strop de apă.

Vezi detalii
supa-crema-de-ciuperci-greceasca

Magiritsa, supa cremă de ciuperci grecească

O supă de ciuperci sătioasă, puțin diferită. Magiritsa este un fel de mâncare tradițional grecesc, servit în perioada Postului Mare și este considerată a fi cea mai bună masă pentru a ușura treptat sistemul digestiv înapoi la obiceiurile sale alimentare obișnuite, după perioada de post.

Vezi detalii
chec-rosii uscate-busuioc-mozzarella

Chec cu roșii uscate, busuioc și mozzarella

Tăiat cuburi, lângă un vin rece și sec, sau felii, pentru un picnic sau un prânz ușor, acest chec sărat este o rețetă simplă și versatilă.

Vezi detalii
budinca-cu-gris-branza

Budincă cu griș, brânză și zmeură

Vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu un desert delicios și sănătos, cu zmeură parfumată? Acest preparat este perfect.

Vezi detalii
cea mai buna ciocolata de casa de post

Ciocolata de casă albă

Dacă te întrebi cum se face ciocolata de casă albă, rețeta de mai jos este una dintre cele mai simple pe care o poți încerca.

Vezi detalii
paste_cu_ciuperci

Paste cu șuncă, ciuperci și sos de smântână

Rețeta originală de paste carbonara a intrat în meniul bucătăriilor din toată lumea și a fost interpretată în diferite moduri.

Vezi detalii
quiche

Quiche Lorraine cu dovlecei și brânză de capră

Dovleceii și brânza de capră sunt o combinație clasică în diverse preparate, precum în această rețetă de quiche, care poate fi servită ca aperitiv sau fel principal, alături de o salată.

Vezi detalii
chec-cu-dovlecei-și-brânză

Chec cu dovlecei și brânză

Un aperitiv delicios, simplu de realizat în casă, care poate deveni ușor o gustare caldă sau rece pentru micul dejun.

Vezi detalii
prajitura-cu-gris-lapte-mere

Prăjitură cu griș, lapte și mere

O prăjitură ușoară, cu o rețetă simplă și rapidă. Se potrivește de minune la o cafea sau la o cană de ceai, dar este delicioasă și alături de o cupă sau două de înghețată de vanilie.

Vezi detalii
raviolicubranza

Ravioli cu brânză

Cu rețeta de mai jos, vei prepara ravioli cu brânză, ca în Italia.

Vezi detalii
Briose cu brânză și ton

Brioșe cu brânză și ton

Calde sau reci, aceste brioșe pot fi o gustare potrivită pentru prânz, alături de o salată verde cu lămâie, sau între mese, pentru a-ți potoli foamea

Vezi detalii
chec-marmorat

Chec marmorat

Acest chec marmorat de casă este pufos și cu o deosebită aromă de unt. O rețetă
ușoară, care, la fiecare îmbucătură, aduce cu ea gustul fin de ciocolată.

Vezi detalii
ciocolata de casa reteta rapida

Ciocolată de casă rețetă rapidă

O ciocolată de casă rețetă simplă și rapidă este cea prezentată mai jos.

Vezi detalii
chec-cu-dovlecei-și-brânză

Chec cu dovlecei și brânză

Un aperitiv delicios, simplu de realizat în casă, care poate deveni ușor o gustare caldă sau rece pentru micul dejun.

Vezi detalii
quiche

Quiche lorraine cu spanac și brânză, fără aluat

Acest quiche este mult mai lejer, pentru că se prepară fără aluat, iar brânza are un conținut redus de grăsimi, ceea ce nu îl face cu nimic mai prejos decât un quiche lorraine clasic.

Vezi detalii
raviolicubranza

Ravioli cu sos alb

O rețetă extrem de simplă, care se prepară în maximum 10 minute, dacă folosești ravioli proaspeți, gata făcuți.

Vezi detalii
papanasi-pufosi-copti

Papanași copti

Niște papanași pufoși, delicioși, dar și puțin mai altfel. De această dată, nu sunt prăjiți, ci copți, ceea ce îi face o variantă mai sănătoasă la papanașii tradiționali

Vezi detalii
Brioșe cu brânză

Brioșe cu brânză

Este un desert lejer, o reinterpretare a celebrului cheesecake, la fel de rapid de realizat, dar și de consumat, mai ales alături de o cafea sau un ceai rece, aromat cu mentă

Vezi detalii
chec_banane_vegan

Chec cu banane, vegan

Acest chec delicios, cu ingrediente pe bază de plante și cu o delicată aromă de turtă dulce, este potrivit la desert sau chiar la micul dejun, în compania unei căni de ceai aromat.

Vezi detalii

Cea mai mică școală din România

Cea mai mică școală din România

scoala cea mai mica din lume

Cea mai mică școală din România

... are doar 12 metri pătrați și este situată aproape de granița cu Ucraina, în cătunul Cornățea (comuna Poienile de sub Munte) din Maramureș. Acolo, în vârf de deal, nu există semnal la telefon, utilități sau un drum de acces practicabil în toate anotimpurile. Se poate ajunge doar cu căruțele cu cai sau cu mașinile de teren. Copiii merg șapte kilometri pe jos să ajungă la școală, dar sunt fericiți pentru că o au ca învățătoare pe „cea mai bună doamnă“, care le predă cu mare drag.

Cea mai mare școală din lume

Cea mai mare școală din lume

scoala cea mai mare din lume

Cea mai mare școală din lume

... se află în Lucknow, capitala Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei. Potrivit noii ediții Guinness (Cartea Recordurilor Mondiale), în anul școlar trecut, Școala Montessori a avut 2.500 de profesori, care au predat unui număr de 39.437 de elevi, în 1.000 de săli de clasă. Potrivit site-ului web al școlii, aceasta se mândrește acum cu peste 44.000 de elevi și speră să rămână în top în continuare.

Cea mai mare colecție de creioane din lume

Cea mai mare colecție de creioane din lume

cea mai mare colectie de creioane din lume

Cea mai mare colecție de creioane din lume

...îi aparține lui Aaron Bartholmey, din Colfax, Anglia. Acesta a fost inițial sceptic că ar putea doborî recordul mondial când a început să numere creioanele pe care le colecționează încă de când era în clasa întâi. După un eveniment public prelungit de numărare, în iulie 2023, Guinness World Records a confirmat recordul și numărul de 69.225 de creioane.