Magazinul Selgros de lângă tine
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te la newsletter

Acord comun între grupul Transgourmet și Fundația Albert Schweitzer 

Grupul Transgourmet, cu sediul central în Riedstadt, Germania, și filialele sale, s-au angajat să devină “fără cuști” în ceea ce privește ouăle pe care le comercializează.

 

Acest lucru este în concordanță cu obiectivul de a deveni cea mai sustenabilă  companie, produsele responsabile și aprovizionarea jucând un rol important în acest proces. Din 2012, Selgros Germania și Transgourmet nu mai comercializează ouă de la păsări crescute în cuști.

 

Până la sfârșitul anului 2021, toate ouăle, inclusiv produsele cu ouă, de ex. ouă lichide, ouă întregi, ouă fierte și decojite, toate mărcile de ouă de la păsări de cuști vor fi eliminate din sortimentul din Germania. Acest lucru este valabil pentru sortimentele tuturor filialelor cu sediul în Germania, aparținând grupului Transgourmet Central & Eastern Europe GmbH.

 

În ceea ce privește filialele grupului Transgourmet Central & Eastern Europe GmbH din Europa de Est – Transgourmet Polonia, Selgros Rusia și Selgros România, s-a convenit eliminarea tuturor ouălelor de la toate speciile de păsări crescute în cușcă. Încheierea acestui proces este prevăzută pentru sfârșitul anului 2025.

 

https://www.transgourmet.de/nachrichten/pressemitteilungen/transgourmet-central-eastern

 

Despre Selgros Cash&Carry România


Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc. Compania şi-a început activitatea pe piaţa locală în 2001, iar în prezent deţine 22 de magazine în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacău, Galaţi, Brăila, Arad, Suceava, Alba-Iulia, Bistrița şi Constanţa.

Din 2011, compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash&carry şi comerţ B2B din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, România şi Rusia.