Magazinul Selgros de lângă tine
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te la newsletter

Începe a X-a ediție a concursului Selgros „Arena Bucătarilor”

Selgros Cash & Carry organizează, începând cu luna aceasta, a X-a ediție a concursului de gătit „Arena Bucătarilor”, dedicat profesioniștilor gastronomiei din industria HoReCa.

 

Miza competiției din acest an crește și mai mult, atât grație premiilor cât și modificărilor menite să bucure deopotrivă bucătarii, proprietarii de restaurante și publicul.

 

Printre cele mai importante modificări, ce pot fi consultate pe site-ul organizatorului, se află:

- Vor exista patru etape preliminare pe regiuni, care vor avea loc în perioada 12 martie – 10 aprilie. Cele patru regiuni sunt:

- Zona Est, care include magazinele Selgros din Constanța-Nord, Constanța-Sud, Brăila, Galați, Bacău, Iași și Suceava;

- Zona Centru, care include magazinele Selgros din Bistrița, Târgu Mureș – Ernei, Târgu Mureș, Brașov, Ploiești și Craiova;

- Zona Vest, care include magazinele Selgros din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Oradea, Arad și Timișoara;

- Zona București, care include magazinele Selgros din Băneasa, Pantelimon, Berceni și Drumul Taberei.

 

În etapa preliminară ingredientele impuse sunt pulpă de porc, gutuie și castraveți murați.

 

Semifinalele pentru fiecare dintre cele patru regiuni vor avea loc la clubul Fratelli din București, în perioada 19-20 mai; primii doi calificați din fiecare semifinală vor ajunge în finală;

Marea Finală va avea loc la Brașov - Centrul Gastronomic Selgros, în 28 octombrie 2018.

 

Câștigătorul concursului Arena Bucătarilor 2018 va primi un premiu de 10.000 de lei și o săptămână de pregătire în afara țării alături de un chef din grupul Transgourmet. Valoarea tuturor premiilor poate fi consultată în Regulament. Premiile pentru primii trei clasați în fiecare semifinală sunt de 2.500, 1.500 respectiv 1.000 de lei.

Înscrierile se vor face pe site-ul Selgros, în perioada 12 martie – 10 aprilie 2018. Regulamentul complet, care include și lista completă a premiilor acordate, poate fi consultat pe site.

 

Despre Arena Bucătarilor:

 

Începând cu anul 2010, Selgros a organizat și găzduit competiția Arena Bucătarilor, concurs destinat gastronomilor din România.

 

Devenită deja tradiţie, competiţia și-a propus, în cei şapte ani de desfăşurare, să premieze priceperea și măiestria celor mai pasionaţi Chefi care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită unul dintre premiile oferite de Selgros România.

 

Începând cu 2013, competiția Arena Bucătarilor este afiliată competiției internaționale Les Chefs en Or a grupului Transgourmet.