Acasă Sustenabilitate Faptele noastre 7 milioane de recipiente din plastic, sticlă și metal, reciclate

7 milioane de recipiente din plastic, sticlă și metal, reciclate

Recipiente colectate - sustenabilitate

Pe măsură ce tehnologizarea atinge noi și noi niveluri, accentul cade tot mai mult pe dezvoltare durabilă și sustenabilitate și, inevitabil, pe reciclare. Aparatele automate de tip RVM s-au extins în diverse țări și joacă în prezent un rol substanțial în încurajarea oamenilor să recicleze și să reducă astfel deșeurile de plastic, metal sau sticlă care sunt aruncate la întâmplare și poluează mediul înconjurător.

Soluția a fost preluată și de Selgros și a fost implementată în toate locațiile. În parcarea fiecărui magazin Selgros a fost creată o zonă dedicată unde clienții pot introduce recipiente în aparatele automate de tip RVM, pentru a fi mai apoi trimise, prin intermediul partenerilor, către reciclare. Am reușit astfel să reciclăm peste 7 milioane de recipiente din plastic, metal sau sticlă, în mai puțin de doi ani. Anul trecut au fost reciclate aproximativ 600.000 de recipiente, în timp ce doar în primele 8 luni ale acestui an am reușit să strângem aproape 6,3 milioane de recipiente. În ceea ce privește masa reciclată, vorbim despre 330 de tone de sticlă, 115 tone de plastic și 16 tone de metal.

Pentru a veni în întâmpinarea clienților și a-i încuraja să contribuie la eforturile noastre comune, Selgros s-a dovedit încă o dată un partener implicat și a oferit suma de 10 bani pentru fiecare recipient predat la aparatele automate de tip RVM. 

Sperăm că în viitor cifrele vor crește din ce în ce mai mult și împreună vom reuși să avem grijă de mediul înconjurător și să respirăm un aer cât mai curat.