Acasă Antricot de Vită Spaniol Cu Vin Roșu

Antricot de vită spaniol cu vin roșu

antricot_vita

Afla cum poti pregati reteta de antricot spaniol de vita cu vin rosu. Descopera ingredientele si modul de preparare si uimeste-i pe cei dragi cu talentele tale de bucatar.

Alături de alte mâncăruri binecunoscute pe care Spania le-a dat bucătăriei internaționale, antricotul de vită cu vin, ciuperci și ciocolată este, cu adevărat, o combinație savuroasă și inedită, care poate fi vedeta următoarei tale mese festive.

Dacă rețeta ți-a stârnit interesul, poate că e timpul să întocmești lista cu ingredientele care îți lipsesc și să aduci pe masa ta gustul și aromele Peninsulei Iberice.

Sfaturi utile

O mâncare reușită, cu un gust deosebit, presupune ingrediente de calitate, alese cu grijă. Când cumperi antricotul, este bine să te orientezi către bucățile de carne marmorată, adică cele care sunt străbătute de firișoare de grăsime. În timpul gătitului, aceasta se va topi și va frăgezi carnea, căreia îi va da savoare și onctuozitate.

În cazul în care ai cumpărat o bucată mai mare de antricot vită, este indicat să-l porționezi în felii nu prea groase, de aproximativ 2-2,5 cm. Acest lucru te va ajuta să obții exact textura de care ai nevoie, după preferință – în sânge, medie sau bine făcută.
Pentru a întoarce bucățile de antricot în tigaie sau pentru a le scoate pentru servire, folosește un clește de bucătărie. Dacă vei înțepa antricotul cu furculița, sucurile din carne se vor scurge, iar aceasta se va usca și-și va pierde savoarea.

În general, la asezonarea antricotului nu este nevoie decât de sare grunjoasă și piper. Dacă, însă, rețeta cere și marinarea cărnii, poți folosi diferite ingrediente acide, cum ar fi vinul, zeama de lămâie sau limetă, chefirul sau iaurtul. În funcție de cât de groasă este bucata de carne, marinarea poate dura undeva între câteva ore și chiar 2-3 zile.

Înainte de a te apuca de gătit, este indicat să scoți carnea din frigider, să o ștergi bine cu un prosop curat de bucătărie și să o lași să ajungă la temperatura camerei. Dacă o vei pune rece în tigaie, timpii de gătire se schimbă, iar carnea riscă să rămână crudă în interior și arsă la suprafață.
Este bine să folosești pentru sos același vin roșu pe care îl vei servi la masă. Ca regulă generală, robustețea vinului trebuie să fie invers proporțională cu timpul de gătire al cărnii. Pentru rețeta noastră se pot folosi vinuri din soiurile Merlot, Fetească Neagră, Cabernet sau, de ce nu, vinuri spaniole ca Marqués de Murrieta Reserva sau Familia Torres Purgatori.

După gătirea antricotului, este indicat să nu îl servești imediat, ci să lași carnea să se odihnească timp de zece minute. Astfel, sucurile vor intra în fibră, o vor frăgezi și îi vor spori gustul.
La sotarea ciupercilor poți adăuga untului și puțin ulei de măsline, care îl va împiedica să se ardă.
Preparatul se poate pregăti și din vrăbioară sau mușchi de vită.
Vrei să pregătești un fel de mâncare deosebit pentru viitoarea ta masă festivă? Intră pe site în categoria de retete Selgros și alege-o pe cea care te inspiră și care îți va uimi familia și prietenii.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

antricot_vita_ciuperci

Antricot spaniol de vită cu vin roșu, ciuperci și ciocolată

Află cum poți pregăti ușor delicioasa rețetă de antricot spaniol de vită cu vin roșu.

Vezi detalii