Acasă Întrebări Frecvente

Întrebări frecvente

Accesul în magazinele Selgros se face în baza cardului de membru al clubului (legitimație) care se obține la biroul de Informaţii sau la cel de Relaţii Clienţi de la intrarea în magazin.

Pentru persoane fizice este nevoie doar de un act de identitate.

În cazul în care doriți un card pentru a face cumpărături în numele unei entități juridice, aveți mai jos informatiile necesare:
FIRME: Certificatul de Înregistrare (original + copie).
INSTITUŢII DE STAT: Codul Fiscal (original + copie).
MEMBRI AI ASOCIAŢIILOR DE LOCATARI: Certificatul de Înregistrare al Asociației (original + copie) şi Împuternicire semnată şi ştampilată de preşedintele Asociației, care să menționeze că persoana este membră a Asociației și are dreptul de a deține o legitimație de cumpărare Selgros.
MEDICI: Codul Fiscal (original + copie).
CONTABILI: Cod Fiscal (original + copie).
CONSULTANT FISCAL: Cod fiscal (original + copie).
TRADUCĂTORI: Cod Fiscal (original + copie).
AVOCAŢI: Cod Fiscal (original + copie).
NOTARI PUBLICI: Cod Fiscal (original + copie).
ASOCIAŢII ŞI FUNDAŢII: Cod Fiscal (original + copie).
PARTIDE: Cod Fiscal (original + copie).
BISERICI: Cod Fiscal (original + copie).
PERSOANE FIZICE: Act de identitate/pașaport/ carnet conducere

Observații:

Pentru orice act de înființare al firmei în original (certificat fiscal sau certificat de înmatriculare sau act constitutiv), nu avem nevoie neapărat de ștampilă.

Pentru certificatul fiscal sau cel de înmatriculare în copie, avem nevoie de ștampilă, dacă există.

Dacă dețineți actul constitutiv în copie, nu este nevoie de ștampilă atât timp cât sunteți menționat în actul respectiv.

Prelucrăm datele pe care ni le furnizați în scopul emiterii legitimațiilor de acces și derulării relațiilor comerciale cu dumneavoastră. Pentru informații complete cu privire la modalitățile și condițiile de prelucrare a datelor pe care ni le furnizați, consultați POLITICA PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL DE CATRE SELGROS CASH & CARRY SRL.

Fără legitimaţie de cumpărare nu este permis accesul în magazin şi nici nu este posibilă facturarea la case.

2. Pot deveni client Selgros dacă sunt membru al unei Asociații de Locatari?

Da. Pentru aceasta, va trebui sa prezentați la Biroul de Informații din magazinul Selgros următoarele documente: Certificatul de Înregistrare al Asociației de Locatari (copie) și o Împuternicire semnată și ștampilată de președintele Asociației de Locatari, care să menționeze că sunteți membru al Asociației și că aveți dreptul de a deține o legitimație de cumpărare Selgros.

 

Pentru informații suplimentare, adresați-vă celui mai apropiat magazin Selgros.

Activitatea magazinelor de tip cash&carry este reglementată prin art. 4 al OG 99 din 2000, cu modificările și completările ulterioare, care defineşte comerţul cash&carry astfel:
"comerţ de tip cash and carry/formă de comerţ cu autoservire pe bază de legitimaţie de acces - activitatea desfăşurată de comercianţii care vând mărfuri prin sistemul de autoservire către persoane juridice, persoane fizice autorizate, asociaţii familiale autorizate conform legii şi persoane fizice înregistrate în baza de date a vânzătorului, în scopul revânzării şi/sau prelucrării, precum şi al utilizării acestora ca produse consumabile, păstrând regimul diferenţiat de preţ tip engros/en detail;"

Prin posesia unei legitimaţii de cumpărare, clienţii sunt înregistraţi în baza de date a SELGROS și pot achiziționa produse din magazinele SELGROS, avand posibilitatea de a receptiona periodic revistele SELGROS pe adresa lor precum şi a diverselor oferte speciale.

În afară de proprietarul firmei sau conducătorul acesteia, pentru o persoană juridică mai pot primi legitimaţii de cumpărare încă 5 persoane. În afară de aceasta, aveţi posibilitatea să însărcinaţi o persoană să cumpere pentru firma dumneavoastră o singură dată, pe baza unei împuterniciri simple semnată şi ştampilată de către conducătorul firmei şi a unui act de identitate al persoanei împuternicite.

Cu legitimaţia dumneavoastră de client puteţi cumpăra în orice magazin SELGROS din România.
În magazinele din Germania și Polonia, pe baza legitimaţiei dumneavoastră de client, la biroul de informaţii de la intrare vi se va emite o legitimaţie valabilă o zi în magazinul respectiv.

La Selgros poţi plăti produsele achiziționate astfel:

NUMERAR - de regulă clienţii noştri plătesc facturile în numerar la casă. În anumite cazuri, aceştia pot sau trebuie să plătească prin alte instrumente.

 

CARTE DE CREDIT - clientul poate plăti cu carte de credit Visa, Mastercard sau Maestro.

 

DEPUNERE DE NUMERAR LA MFM - clientul depune banii în numerar la echipamentul Multifunctional Raiffeisen Bank din cadrul magazinului Selgros. Acest lucru este necesar pentru clienţii persoane juridice, ale căror facturi însumate într-o zi depăşesc valoarea de 10.000 lei.
Notă* Echipamentul MFM este proprietatea băncii. În cazul unor defecțiuni tehnice ale echipamentului, vă rugăm să contactați Raiffeisen Bank.

 

CEC - clientul persoană juridică poate plăti o parte din factură sau întreaga factură cu CEC certificat de banca acestuia cu textul „Se certifică pentru suma de ...." şi ştampila rotundă a băncii. Suma pentru care este certificat CEC-ul trebuie să fie mai mare sau egală cu suma de plată.

 

ORDIN DE PLATĂ - clientul poate plăti astfel o parte din factură sau toată suma. În acest sens, el trebuie să vireze din timp în contul Selgros o sumă corespunzătoare. Clientul poate cumpăra după ce suma virată a intrat în contul Selgros. În plus, el trebuie să prezinte la cumpărare exemplarul verde al ordinului de plată cu ştampila de confirmare a băncii. În cazul în care clientul virează o sumă care depăşeşte valoarea cumpărăturilor, diferenţa va rămâne înregistrată în contul acestuia, putând fi folosită la cumpărăturile ulterioare.

 

Acum în magazinele Selgros poţi plăti şi cu tichete de masă, cadou, sociale pentru grădiniță şi sociale Edenred, Sodexo, Up şi Cuget Liber, precum și tichete de masă în format electronic (carduri) emise de: Edenred, Sodexo, Up, UniCredit Bank și Banca Transilvania.
*În ceea ce privește persoane juridice, vă aducem la cunoștință faptul că Selgros nu mai încheie contracte pentru tichete emise de Sodexo, dar acceptă în continuare aceste tichete, la plată.

Accesul în magazinele SELGROS este permis copiilor indiferent de vârstă, însoţiţi de către părinţi, care poartă întreaga răspundere privind siguranţa şi supravegherea acestora.

Posesorul legitimaţiei de cumpărare poate fi însoţit de încă două persoane la cumpărături.

Revistele SELGROS sunt trimise unui număr limitat din lista clienților noştri profesioniști, care și-au dat acceptul pentru primirea acestora, prin poştă, de regulă la interval de două săptămâni. Revistele tipărite se trimit în limita tirajului tipărit, pe adresa declarată de către reprezentantul acesteia la emiterea legitimaţiilor de cumpărare.
Dacă v-aţi schimbat adresa, vă rugăm să ne informaţi asupra acestui lucru.

Aveți posibilitatea să răsfoiți online toate revistele noastre, inclus pe cele prezentate exclusiv în format digital, pe site-ul nostru în secțiunea Cataloage: www.selgros.ro/cataloage. Deoarece pot exista diferențe între oferte în funcție de tipul magazinului, vă recomandăm să selectați magazinul corect, în tab-ul „Magazinul meu“.