Acasă Blog Culinar Brioșe Grecești Cu Brânză Sărată

Brioșe grecești cu brânză sărată

Pasi de preparare

6

Ingrediente

200 g
făină
50 g
pesmet
150 g
brânză rasă
100 g
șuncă fiartă cuburi
1
ceapă potrivită
1
cățel usturoi
sare, piper (după gust)
oregano
120 g
vinete cuburi
1/4 linguriță
nucșoară
2 1/2 lingurițe
praf de copt
1/2 linguriță
bicarbonat de sodiu
1
ou
90 ml
ulei de măsline
250 g
lapte bătut
200 g
tzatziki de casă

Mod de preparare

Un preparat potrivit pentru o masă în aer liber sau pentru o gustare de seară, alături de câteva măsline verzi sau negre și, evident, de celebrul tzatziki.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Pasul 2. Taie mărunt ceapa, usturoiul și amestecă-le cu șunca și vânăta și condimentează cu sare și piper.

Pasul 3. Amestecă făina, pesmetul, brânza rasă, nucșoara, praful de copt și bicarbonatul.

Pasul 4. Bate oul, adaugă uleiul de măsline, laptele bătut și amestecul de legume și șuncă.

Pasul 5. Amestecă această compoziție cu cea de făină și omogenizează aluatul.

Pasul 6. Umple formele de brioșe unse cu unt și dă-le la cuptor, timp de 30-35 de minute, până când sunt frumos rumenite.

Servește brioșele cu sosul tzatziki de casă