Acasă Blog Culinar Chiftele din Miel Cu Mentă Și Iaurt

Chiftele din miel cu mentă și iaurt

Pasi de preparare

7

Ingrediente

500 gr
carne tocată de miel
1
ceapă mare tocată
2
căței de usturoi tocați
2 lingurițe
de semințe de chimion pisate
Pătrunjel tocat
Mentă tocată
Ulei de măsline
Sare și piper după gust
Pentru sos:
1
legătură de mentă proaspătă
1 linguriță
de semințe de chimion pisate
3 linguri
de iaurt
1 lingură
de zeamă de lămâie
Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pasul 1. Într-o tigaie, călește ceapa și usturoiul, adaugă semințele de chimion și lasă la foc iute timp de 2 minute.

Pasul 2. Separat, amestecă ceapa călită și condimentele cu carnea de miel, adaugă ierburile aromatice, puțin ulei de măsline, sarea și piperul.

Pasul 3. Amestecă bine, până compoziția devine omogenă.

Pasul 4. Formează chiftelele și lasă-le la rece 10-15 minute.

Pasul 5. Într-un castron mai mic, pune menta proaspăt tocată împreună cu celelalte ingrediente pentru sos și amestecă bine.

Pasul 6. Prăjește chiftelele în tigaie, pe ambele părți, timp de 5-6 minute.

Pasul 7. Scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge bine de ulei, apoi servește-le cu sosul de iaurt alături.