Acasă Blog Culinar Doradă La Grătar Pe Pat de Roșii Cherry Și Măsline

Doradă la grătar pe pat de roșii cherry și măsline

Pasi de preparare

7

Ingrediente

2
dorade cu piele
2
ardei roșii
250 g
roșii cherry
1
cățel de usturoi
ulei de măsline
2
crenguțe de busuioc
100 g
măsline negre
sare
piper

Mod de preparare

O farfurie frumoasă, care miroase a Mediterană și vacanță: o minunată doradă la grătar pe un pat de roșii cherry, măsline și ardei. Este absolut delicios!

Pasul 1. Spală ardeii și pregătește-i pe grătarul cuptorului, întorcându-i în mod regulat, până când pielea lor se arde frumos.

Pasul 2. Lasă-i la răcit, apoi curăță-i și taie-i cuburi potrivite.

Pasul 3. Încălzește, într-o tigaie, uleiul de măsline, apoi adaugă roșiile cherry, usturoiul presat, sare și piper, amestecând ușor, pentru a nu zdrobi roșiile.

Pasul 4. Adaugă ardeiul, măslinele și busuiocul și lasă-le încă 5 minute la foc mic.

Pasul 5. Încălzește o tigaie grill antiaderentă, apoi unge-o cu puțin ulei de măsline. Când e fierbinte, așază doradele.

Pasul 6. Când carnea de pește începe să se albească la mijloc, întoarce doradele pe cealaltă parte, până se gătesc complet.

Pasul 7. Așază peștele peste un pat de roșii cherry, ardei și măsline, stropește cu ulei de măsline și presară busuioc tocat grosier.