Acasă Blog Culinar Doradă Regală Cu Roșii Și Lămâi

Doradă regală cu roșii și lămâi

Pasi de preparare

10

Ingrediente

1
doradă regală
300 g
baby cartofi
1
cățel usturoi
2
cepe verzi
350 ml
supă de pasăre
350 ml
vin alb sec
70 g
unt
1
frunză dafin
1
lămâie galbenă
roșii cherry
sare, piper
mărar proaspăt

Mod de preparare

Gătește, savurează și, dacă dorești, împarte rețeta, dar și preparatul cu cei dragi. Le vei face o mare plăcere și lor.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Pasul 2. Curăță ceapa si cartofii, apoi adaugă-i într-o tavă.

Pasul 3. Zdrobește cățelul de usturoi și presară-l deasupra legumelor.

Pasul 4. Acoperă cu supa de pasăre și vinul.

Pasul 5. Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă frunza de dafin.

Pasul 6. Pune și bucățele de unt, păstrând o jumătate din cantitate pentru mai târziu.

Pasul 7. Coace legumele la cuptor, timp de 45 de minute.

Pasul 8. Scoate vasul din cuptor, adaugă cele două dorade peste cartofi, condimentează-le cu sare și piper și, din loc în loc, pune bucăți de unt.

Pasul 9. Adaugă feliile de lămâie, mărar tocat și roșiile cherry tăiate în jumătăți.

Pasul 10. Introdu din nou la cuptor, pentru 45 de minute.

Preparatul este gata când dorada e gătită, iar cartofii sunt aurii și fragezi.