Acasă Blog Culinar File de Cod de Alaska, Legume Și Unt Cu Lămâie

File de cod de Alaska, legume și unt cu lămâie

Pasi de preparare

6

Ingrediente

1
lămâie bio
80 g
unt moale
2
pistiluri de șofran
1
legătură de ceapă verde
1
fir de praz
2
dovlecei mici
800 g
file de cod
30 g
migdale și fistic zdrobite
1/2
legătură de hasmațuchi sau pătrunjel
ulei de măsline
sare
piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Untul cu lămâie aduce un plus de savoare unui file de cod de Alaska delicat, preparat la cuptor.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Pasul 2. Amestecă untul cu coaja de lămâie rasă și șofranul.

Pasul 3. Ceapa tăiată rondele, prazul tăiat felii și dovleceii tăiați cubulețe se amestecă într-o tavă pentru gratinat, cu puțin ulei de măsline.

Pasul 4. Pune codul tăiat în bucăți peste legume, apoi pudrează cu sare și piper.

Pasul 5. Adaugă untul bucățele, acoperă cu folie de aluminiu și gătește timp de 20 de minute, la cuptor.

Pasul 6. Presară migdale, fistic și hasmațuchi, apoi servește.