Acasă Blog Culinar Găluște Cu Prune Cu Griș

Găluște cu prune cu griș

Pasi de preparare

8

Ingrediente

500 g
cartofi albi fierți în coajă
150 g
făină
50 g
griș
1
ou
un praf de sare
150 g
pesmet
50 g
zahăr
50 g
unt
8
prune
2 linguri
de zahăr (pentru prune)
scorțișoară, opțional

Mod de preparare

Nu ezita să încerci această rețetă găluște cu prune cu griș savuroasă, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Pasul 1. Descojește cartofii fierți, apoi pasează-i într-un bol.

Pasul 2. Adaugă oul, sarea, pesmetul și făina. Aluatul trebuie să fie lipicios, dar omogen.

Pasul 3. În timp ce cartofii fierb, speli prunele, le desfaci în jumătăți și le pui într-un bol cu zahăr.

Pasul 4. Cu mâinile umede, rupe bucăți din aluat, formează discuri și pune câte o jumătate de prună în mijlocul lor. Lasă găluștele cu prune asamblate pe o farfurie presărată cu făină până le termini de format pe toate.

Pasul 5. Pune o oală mare cu apă și sare pe aragaz.

Pasul 6. După ce apa a dat în clocot, pune găluștele cu prune și lasă-le la fiert la foc mic până se ridică la suprafață, apoi alte 5-6 minute.

Pasul 7. Între timp, într-o tigaie așezată pe aragaz, la foc mic, topește untul, apoi toarnă pesmetul și rumenește-l. La final, adaugă zahăr tos și ia tigaia de pe foc.

Pasul 8. Tăvălește găluștele scoase din apă cu o spumieră prin pesmetul aromat și servește-le calde sau reci.