Acasă Blog Culinar Gnocchi Cu Sos Roșu Gratinați

Gnocchi cu sos roșu gratinați

Pasi de preparare

7

Ingrediente

20 g
unt
500 ml
apă fierbinte
1
frunză de dafin
1
praf de cimbru uscat
sare si piper, dupa gust
70 g
cașcaval ras
1 kg
gnocchi (preparați ca mai sus)
140 g
piure de tomate
1
șalotă
1 cățel
de usturoi

Mod de preparare

Cele mai bune ingrediente pentru această rețetă gnocchi cu sos roșu se găsesc la Selgros. Descarca aplicatia Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile.

Pasul 1. Fierbe gnocchi în apă clocotită cu sare, iar, când se ridică la suprafață, scurge-i și pune-i într-o tavă de copt pe care ai uns-o în prealabil cu ulei.

Pasul 2. Prepară sosul de roșii: rumenește ceapa tocată în unt, pune piureul de roșii și adaugă apa fierbinte, usturoiul tocat, dafinul, cimbru, sarea și piperul. 

Pasul 3. Lasă sosul să fiarbă 15 minute, până se îngroașă.

Pasul 4. Toarnă sosul de roșii peste gnocchi și presară brânză rasă.

Pasul 5. Preîncălzește cuptorul la 240°C. 

Pasul 6. Pune tava cu gnocchi la cuptor și lasă la gratinat 20 de minute.

Pasul 7. Servește gnocchi cu sos roșu fierbinți, eventual alături de o salată verde cu sos vinegretă.