Acasă Blog Culinar Orez Prăjit Thailandez

Orez prăjit thailandez

Pasi de preparare

11

Ingrediente

300 g
orez basmati
200 g
creveți proaspeți curățați
100 g
bacon afumat tăiat fâșiuțe
150 g
mazăre congelată
3
ouă
3 linguri
ulei de floarea soarelui
2 căței
de usturoi
1 linguriță
coriandru uscat
40 g
sos chili dulce
1 lingură
sos de soia

Mod de preparare

Aromat și delicios, acest orez prajit thailandez cu ouă și creveți este un preparat complet, care va face deliciul oaspeților.

Nu ezita să încerci această rețetă, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Pasul 1. Fierbe orezul într-o oală mare de apă clocotită, timp de 10 minute. 

Pasul 2. Scurge orezul, clătește-l bine cu apă rece și lasă-l la răcit, măcar o oră, la frigider.

Pasul 3. Fierbe mazărea timp de 5 minute în apă clocotită. 

Pasul 4. Scurge mazărea de apă și lasă la răcit. 

Pasul 5. Bate ouăle ca pentru omletă.

Pasul 6. Într-un wok, pune uleiul și, după ce s-a încins, pune usturoiul tocat, creveții, coriandrul și călește totul timp de 1 minut. 

Pasul 7. Scoate creveții într-o farfurie, iar, în grăsimea rămasă, pune șunca și mazărea și prăjește timp de 1 minut. 

Pasul 8. Scoate mazărea și șunca peste creveți.

Pasul 9. În același wok, mai pune 2 linguri de ulei și adaugă orezul, pe care îl prăjești timp de 2 minute. 

Pasul 10. Fă o gaură în mijlocul orezului și toarnă ouăle bătute. Lasă-le să se coaguleze timp de 1 minut, apoi amestecă în orez foarte bine, pentru a distribui oul peste tot. 

Pasul 11. Adaugă șunca, mazărea, creveții, sosurile, amestecă bine și ia orezul prăjit de pe foc. 

Servește imediat.