Ingrediente
Mod de preparare
Un preparat ușor, rapid și rafinat, pachețelele de somon la cuptor cu mâncare de sparanghel pot fi servite la un prânz de duminică în familie sau alături de prieteni.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 200ºC.
Pasul 2. Pune fiecare file de somon în mijlocul unei foi de hârtie de copt (în lipsă, poate fi folosită folia de aluminiu). Aceasta trebuie să fie suficient de mare pentru a crea un plic pentru pește.
Pasul 3. Acoperă peștele cu cremă de brânză, presară ierburile și stropește cu vin.
Pasul 4. Înfășoară peștele, pentru a forma un pachet.
Pasul 5. Lasă la copt 15-20 de minute.
Pasul 6. Între timp, curăță sparanghelul, îndepărtând partea tare, apoi taie-l în bucăți de 4 cm lungime.
Pasul 7. Curăță usturoiul și toacă-l mărunt.
Pasul 8. Pune uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu, și adaugă sparanghelul și usturoiul tocat.
Pasul 9. Gătește 10-15 minute, acoperind tigaia cu un capac.
Pasul 10. La final, condimentează cu sare și piper.
Pune somonul pe farfurii, distribuie sparanghelul și servește imediat.