Acasă Blog Culinar Paste Cu Carne Tocată

Paste cu carne tocată

Pasi de preparare

14

Ingrediente

Pentru sosul de carne:
2 linguri
ulei de măsline extravirgin
1 kg
carne de vită tocată
1/2
ceapă medie, tăiată cubulețe
1/2
ardei gras mare
2 căței
de usturoi, tocați
1 conservă
sos de roșii de bună calitate
1 cutie mică
de pastă de roșii
1 cutie
roșii zdrobite
2 linguri
oregano proaspăt
1/2 legătură
pătrunjel proaspăt
1 lingură
condimente italiene
1
praf de usturoi praf
1 lingură
oțet de vin roșu sau alb
zahăr (după gust, opțional)
sare
Pentru asamblare:
1 cutie
foi de lasagna
300 g
ricotta
400 g
mozzarella rasă
parmezan proaspăt ras

Mod de preparare

O rețetă clasică de lasagna, cu un sos rapid de carne, ca bază. Este un preparat cu care îți poți hrăni o familie mare și în plus, se poate congela și consuma cu o altă ocazie.

Pasul 1. Intr-o tigaie, rumenește pe toate părțile carnea de vită în cele două linguri de ulei de măsline, la foc mediu. 

Pasul 2. Scoate carnea cu o spumieră, păstrează o lingură din grăsime, iar restul, scurge-l bine. 

Pasul 3. Gătește ardeiul gras și ceapa timp de 5 minute, pune usturoiul, mai lasă un minut, apoi adaugă carnea de vită rumenită. 

Pasul 4. Amestecă, pentru a se combina ingredientele, redu focul la mic și lasă totul să fiarbă ușor 5 minute. 

Pasul 5. Transferă totul într-o oală de dimensiune medie, adaugă roșii și ingredientele rămase, pentru a prepara sosul. 

Pasul 6. Cantitatea de zahăr necesară va varia, în funcție de cât de acide sunt roșiile pe care le folosești. 

Pasul 7. Adaugă sare după gust. 

Pasul 8. Lasă sosul să fiarbă la foc mic, timp de 45 de minute, amestecând din când în când. 

Pasul 9. Fierbe al dente foile de lasagna în apă cu sare, apoi scurge-le și clătește-le cu apă rece. 

Pasul 10. Încinge cuptorul la 180°C. 

Pasul 11. Într-un vas de cuptor, toarnă o ceașcă de sos și acoperă bine fundul tăvii. 

Pasul 12. Adaugă un strat de paste, ⅓ din sosul rămas, apoi presară mozzarella rasă și jumătate din cantitatea de ricotta. Adaugă al doilea strat de paste și repetă etapele de mai sus. La final, pune ultimul strat de paste, întinde sosul rămas și presară mozzarella rasă. 

Pasul 13. Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace timp de 45 de minute. 

Pasul 14. În ultimele 10 minute, scoate folia de aluminiu, presară parmezan ras și lasă să se rumenească frumos deasupra.