Acasă Blog Culinar Paste Cu Carne Tocată Și Smântână

Paste cu carne tocată și smântână

Pasi de preparare

8

Ingrediente

300 g
carne de vită tocată
6
roșii
1
ceapă
2 căței
de usturoi
1
morcov
1
tijă de țelină apio
2 linguri
ulei de măsline
2 linguri
pastă de roșii
1
crenguță de cimbru
1
frunză de dafin
80 ml
supă de pui
100 ml
vin roșu
sare, piper
parmezan ras
rucola
smântână sau brânză burrata
pappardelle proaspete

Mod de preparare

Pappardelle delicioase cu sos ragù, îmbogățite cu gustul fin al brânzei burrata sau cu o smântână fină.

Pasul 1. Taie cuburi morcovul, țelina și ceapa. 

Pasul 2. Curăță roșiile de coajă și toacă-le mărunt. 

Pasul 3. Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa, adaugă usturoiul, morcovul și țelina și gătește timp de 2 minute, amestecând.

Pasul 4. Adaugă carnea tocată și rumenește-o pe toate părțile. 

Pasul 5. Presară cimbru, adaugă foaia de dafin, vinul și amestecă răzuind mereu fundul cratiței cu o spatulă. 

Pasul 6. Adaugă roșiile, pasta și supa de pui, sare și piper, apoi lasă să fiarbă la foc mic, timp de 1 oră. 

Pasul 7. Fierbe pastele după instrucțiunile de pe pachet, apoi amestecă-le cu sosul.

Pasul 8. Adaugă rucola proaspătă și servește-le cu o lingură de smântână sau cu burrata și parmezan proaspăt ras.