Acasă Blog Culinar Păstrăv La Cuptor Cu Sos

Păstrăv la cuptor cu sos

Pasi de preparare

10

Ingrediente

4
păstrăvi eviscerați
50 g
unt (plus o bucată pentru uns tava)
Sare
piper
500 g
ciuperci brune
3
cepe roșii
300 ml
smântână de gătit
200 ml
supă de pui
200 ml
vin alb sec
1 lingură
coniac
2 linguri
muștar cu boabe

Mod de preparare

Rețeta de mai jos pune în evidență gustul delicat al păstrăvului, servit cu un sos cremos de ciuperci cu smântână. Ca toate rețetele pe bază de pește, se prepară ușor și rapid.

Pasul 1. Clătește păstrăvul în apă rece, apoi usucă-l cu prosoape de hârtie.

Pasul 2. Preîncălzește cuptorul la 210°C.

Pasul 3. Unge un vas cu unt.

Pasul 4. Curăță și toacă ceapa și ciupercile și călește-le timp de 2-3 minute, la foc mic, într-o cratiță, cu 30 g de unt.

Pasul 5. Mărește focul, toarnă vinul alb și lasă la fiert până ce sosul se reduce cu o treime.

Pasul 6. Adaugă supa de pui, gătește 5 minute la foc mai mic, apoi pune smântâna.

Pasul 7. Lasă la fiert până ce sosul se îngroașă și îmbracă lingura. Ia de pe foc, adaugă muștarul și coniacul, sare și piper după gust.

Pasul 8. Păstrează sosul într-un loc cald.

Pasul 9. Pune peștele, pudrat cu sare și piper proaspăt râșnit, în tava unsă cu unt.

Pasul 10. Distribuie restul de unt tăiat în bucăți mici peste pește, pune tava la cuptor și coace timp de 10-12 minute.

Scoate peștele pe un platou, acoperă cu sosul fierbinte și servește.