Acasă Blog Culinar Quiche Cu Pui, Ceapă Și Ardei Roșu

Quiche cu pui, ceapă și ardei roșu

Pasi de preparare

8

Ingrediente

200 g
aluat fraged
2
ardei grași roșii
3
fire de ceapă verde
1
piept de pui (sau 4 pulpe dezosate)
200 ml
smântână lichidă
250 ml
lapte degresat
3
ouă
2
gălbenușuri
50 g
cașcaval ras
sare
piper
boia de ardei dulce
nucşoară
4 linguri
ulei de măsline

Mod de preparare

Acest quiche îmbină onctuozitatea cremei de ouă și smântână cu textura crocantă a ardeiului gras. Poate să fie servit cu o mare salată verde, dreasă cu lămâie.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 210°C.

Pasul 2. Întinde aluatul, pune-l în tava de copt, înțeapă-l cu o furculiță și lasă-l să se coacă zece minute, acoperit cu hârtie de copt și boabe de fasole.

Pasul 3. Taie carnea în cubulețe mici.

Pasul 4. Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, gătește cuburile de pui presărate cu chili, până se rumenesc ușor.

Pasul 5. Spală ardeii, curăță-i și taie-i în cuburi.

Pasul 6. Bate ouăle cu smântâna și laptele, adaugă sare, piper, nucșoară.

Pasul 7. Peste aluatul copt, aranjează cuburile de ardei și de pui, toarnă amestecul de ouă și presară cașcaval ras.

Pasul 8. Coace aproximativ 40 de minute, la 180 grade Celsius.