Acasă Blog Culinar Quiche Lorraine Cu Chorizo Și Ardei Iute

Quiche lorraine cu chorizo și ardei iute

Pasi de preparare

10

Ingrediente

200 g
aluat fraged
1/2
chorizo
1
ceapă roșie mare
1
ardei roșu
1
ardei galben
1
cățel de usturoi
4
ouă
200 ml
smântână
sare
piper
1
ardei iute roșu
ulei de măsline

Mod de preparare

Chorizo este un tip de cârnat spaniol, din carne de porc, uscat și afumat. Iar combinația cu brânză și ardei iute este savuroasă. Poți înlocui chorizo cu orice tip de cârnat afumat preferat.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 210°C.

Pasul 2. Întinde aluatul, pune-l în tava de copt, înțeapă-l cu o furculiță și lasă-l să se coacă zece minute, acoperit cu hârtie de copt și boabe de fasole.

Pasul 3. Între timp, pregătește umplutura: scoate pielea de pe chorizo și taie-l în felii subțiri, taie ardeii spălați și curățați în fâșii, la fel și ardeiul iute.

Pasul 4. Taie ceapa peștișori și toacă usturoiul.

Pasul 5. Toarnă un strop de ulei într-o tigaie și rumenește ceapa și usturoiul.

Pasul 6. Adaugă feliile de chorizo, fâșiile de ardei, sare, piper și ardei iute.

Pasul 7. Gătește 10 minute la foc mic, apoi dă deoparte.

Pasul 8. Scoate tava din cuptor, distribuie legumele și cârnatul.

Pasul 9. Amestecă ouăle cu smântâna, sare și piper și toarnă-le în tavă.

Pasul 10. Coace timp de aproximativ 35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Servește cu o salată de roșii cu busuioc.