Acasă Blog Culinar Quiche Lorraine Cu Dovlecei Și Brânză de Capră

Quiche Lorraine cu dovlecei și brânză de capră

Pasi de preparare

7

Ingrediente

200 g
aluat fraged de tartă
200 g
brânză de capră
300 g
dovlecei
2
ouă
200 ml
smântână grasă
200 ml
lapte
75 g
muguri de pin
2 linguri
ulei de măsline
4
crenguțe de cimbru
sare, piper

Mod de preparare

Dovleceii și brânza de capră sunt o combinație clasică în diverse preparate, precum în această rețetă de quiche, care poate fi servită ca aperitiv sau fel principal, alături de o salată.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Pasul 2. Taie dovleceii în felii foarte subțiri și rumenește-i într-o tigaie cu ulei, timp de 10 minute, la foc mare, amestecând continuu.

Pasul 3. Rumenește mugurii de pin într-o tigaie uscată, timp de câteva minute.

Pasul 4. Întinde aluatul și pune-l în tava de tartă, înțeapă-l cu o furculiță și pune pe el dovleceii și mugurii de pin.

Pasul 5. Taie brânza în felii groase de 1 cm și pune-o peste dovlecei, apoi adaugă ouăle bătute cu smântâna și laptele, sare, piper și jumătate din cimbru.

Pasul 6. Coace timp de aproximativ 40 de minute, până când aluatul devine auriu.

Pasul 7. Decorează cu restul de cimbru.