Acasă Blog Culinar Somon Cu Sparanghel La Tigaie, Cu Sos de Lămâie Și Mărar

Somon cu sparanghel la tigaie, cu sos de lămâie și mărar

Pasi de preparare

9

Ingrediente

4
fileuri de somon proaspăt (aproximativ 150 g fiecare)
800 g
sparanghel crud
4 linguri
smântână lichidă
1
lămâie bio (cu coaja netratată)
1/2
legătură de mărar
2 linguri
ulei de măsline
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Această rețetă de somon cu sparanghel la tigaie poate fi servită alături de un piure de cartofi cu mult unt sau de orez fiert la aburi.

Nu ezita să încerci această rețetă, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Pasul 1. Pune o oală mare cu apă pe foc și, când dă în clocot, adaugă sparanghelul spălat și curățat și lasă la fiert 15 minute. 

Pasul 2. Sparanghelul trebuie să rămână al dente. Scurge-l de apă și lasă deoparte, la cald.

Pasul 3. Între timp, pune uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă, la foc mare. 

Pasul 4. După ce uleiul s-a încins, pune peștele cu pielea în jos, în tigaie. Gătește câte 5 minute pe fiecare parte, apoi presară cu sare și piper.

Pasul 5. Stoarce lămâia, pentru a obține zeama. 

Pasul 6. Spală și taie mărarul mai grosier. 

Pasul 7. Într-o cratiță, la foc mediu, pune smântâna, sucul de lămâie, mărarul tocat, sare și piper după gust. 

Pasul 8. Lasă smântâna câteva minute pe foc, până se îngroașă.

Pasul 9. Împarte sparanghelul fiert pe farfurii, distribuie fileurile de pește, acoperă cu sosul fierbinte și servește imediat.