Acasă Blog Culinar Sparanghel La Tigaie Cu Unt

Sparanghel la tigaie cu unt

Pasi de preparare

5

Ingrediente

500 g
sparanghel proaspăt, verde sau alb;
50 g
unt nesărat
sucul proaspăt de la o jumătate de lămâie
1-2
căței de usturoi, tăiați în feliuțe subțiri;
sare, după gust
piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Dacă ești pasionat de gătit și cauți ingrediente de cea mai bună calitate pentru rețete ca cea de sparanghel la tigaie, instalează-ți aplicatia Selgros, care îți oferă prețuri speciale la o gamă largă de produse, cataloage cu oferte personalizate și noutăți despre ultimele promoții.

Pasul 1. Începe prin a pregăti sparanghelul. Îndepărtează partea lemnoasă și tare de la baza fiecărei tulpini și spală-le bine, pe fiecare în parte, cu apă rece. Curăță cu grijă capetele firelor de sparanghel de eventualele frunze sau impurități.

Pasul 2. Pune o tigaie încăpătoare pe foc și adaugă untul. Lasă untul să se topească pe foc mic și să se înfierbânte.

Pasul 3. Pune în untul încins tulpinile de sparanghel și sărează-le ușor. Lasă-le să se rumenească timp de 3-4 minute, amestecând din când în când și rotind legumele, astfel încât să se gătească uniform.

Pasul 4. Adaugă feliuțele de usturoi și gătește timp de încă un minut sau două, până când usturoiul devine auriu, fără să se ardă.

Pasul 5. Când tulpinile de sparanghel sunt făcute, stinge focul, adaugă sucul proaspăt de lămâie, sare și piper după gust și amestecă pentru o distribuție uniformă a condimentelor. Acest sparanghel la tigaie cu unt se servește cald, fie ca fel principal, fie garnitură, alături de carne sau pește.

Vrei să-ți hrănești pasiunea pentru bunătățuri și ești în căutarea unor rețete deosebite pentru mesele cu familia și prietenii? Accesează categoria de retete Selgros și alege-o pe cea care va pune cel mai bine în lumină talentele tale de bucătar.