Acasă Blog Culinar Tartă Provensală Cu Ciuperci

Tartă provensală cu ciuperci

Pasi de preparare

6

Ingrediente

1
aluat foitaj
4 linguri
sos de roșii
9
roșii coapte
130 g
ciuperci
5 g
pătrunjel proaspăt
1 linguriță
pudră de usturoi
5 g
pesmet
parmezan (după gust)
sare
piper

Mod de preparare

Această tartă este o sursă bună de proteine vegetale. Aromatizată cu usturoi și pătrunjel, poate fi un aperitiv potrivit pentru un prânz de duminică.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Pasul 2. Întinde aluatul într-o formă de tartă cu pereți înalți.

Pasul 3. Întinde peste el sosul de roșii, apoi distribuie ciupercile curățate și tăiate felii.

Pasul 4. Taie roșiile în jumătate și pune-le peste aluat, cu tăietura în sus, una lângă cealaltă.

Pasul 5. Într-un castron mic, combină pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul și pesmetul, iar apoi pune amestecul peste roșii.

Pasul 6. Presară cu parmezan și coace tarta aproximativ 45 de minute.

Servește fierbinte.