Acasă Blog Culinar Tartă Provensală Cu Ton

Tartă provensală cu ton

Pasi de preparare

8

Ingrediente

200 g
făină
3 linguri
ulei de măsline
1 linguriță
sare
100 ml
apă
1
roșie
1/2
ceapă roșie
1
pumn de măsline verzi
1 lingură
de muștar
1
cutie mică de ton
ierburi de Provence

Mod de preparare

O plăcintă rustică, plină de aromă, cu muștar, ton și roșii. Aluatul crocant se combină cu aromele de pește și legume, totul fiind asezonat cu un ulei de măsline de calitate.

Dacă vrei să pregătești această tartă pentru un prânz festiv, vino la Selgros și cumpără tot ce ai nevoie.

Pasul 1. Prepară aluatul din făină, sare, ulei și apă.

Pasul 2. Frământă până devine omogen și lasă-l la frigider, acoperit cu folie alimentară, timp de 15 minute.

Pasul 3. Rumenește ceapa în puțin ulei de măsline.

Pasul 4. Întinde aluatul între două foi de hârtie de copt, folosind un sucitor.

Pasul 5. Unge-l cu muștar, evitând marginile.

Pasul 6. Pune peste aluat roșiile feliate, ceapa, tonul sfărâmat și ierburile de Provence.

Pasul 7. Îndoaie marginile aluatului spre interior.

Pasul 8. Coace tarta timp de 35 până la 40 de minute, la 180°C.