Acasă Blog Culinar Tartar de Doradă Regală

Tartar de doradă regală

Pasi de preparare

7

Ingrediente

720 g
file de doradă
30 g
șalotă
20 g
ceapă verde
20 g
ridiche neagră
25 g
castravete
suc proaspăt de lămâie verde
1.5 linguri
ulei de măsline
felii de portocale
susan
sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Gustul delicat al acestui pește proaspăt, asociat cu vara, îți va trezi papilele gustative.

Pasul 1. Taie fileurile de doradă în cuburi de aproximativ 0,5 cm.

Pasul 2. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la frigider.

Pasul 3. Toacă fin șalota (capătul alb al cepei verzi).

Pasul 4. Curăță ridichea și castravetele, apoi taie-le în cuburi mici (brunoise).

Pasul 5. Amestecă ceapa, castravetele și ridichea cu sucul proaspăt stors de la 2 lămâi verzi și uleiul de măsline.

Pasul 6. Adaugă sare și piper. Amestecă totul cu dorada. Lasă compoziția să se odihnească timp de 10 minute.

Pasul 7. Aranjează tartarul pe farfurie, decorează cu felii de portocale și semințe de susan.