Ingrediente
Mod de preparare
Aproape la fel de clasic ca tartarul de vită, acest preparat este o alegere potrivită pentru orice iubitor de preparate din pește și nu numai.
Pasul 1. Se taie brunoise somonul proaspăt și cel afumat.
Pasul 2. Se curăță și se toacă mărunt ceapa, apoi se adaugă peste somon.
Pasul 3. Se asezonează după gust cu sare și piper.
Pasul 4. Se curăță avocado de sâmbure, se taie cuburi potrivite și se stropește cu zeamă de lămâie.
Pasul 5. Pe farfurii bine răcite, se așază inele de copt individuale.
Pasul 6. Se asamblează tartarul: un strat de avocado, apoi unul de somon, tasând ușor cu o lingură fiecare strat.
Pasul 7. Se dă la frigider, apoi se poate servi rece, ornat cu frunzulițe de valeriană.
Evită lăsarea tartarului la frigider prea mult timp, altfel zeama de lămâie va găti somonul. Cel mai bine ar fi să fie consumat imediat după pregătire.