Acasă Blog Culinar Tartar de Ton

Tartar de ton

Pasi de preparare

8

Ingrediente

300 g
ton foarte proaspăt
1/2 buc
mango
1 buc
avocado
15 ml
suc de lămâie
45 ml
ulei de susan
2 linguri
coriandru tocat
15 ml
suc de lămâie
15 ml
suc de portocale
1 lingură
lingură ceapă uscată
15 ml
sos de soia
sare și piper după gust

Mod de preparare

Cu un gust delicios de aromat și tropical, acest tartar de ton și mango îți va răsfăța papilele gustative.

Pasul 1. Se taie cubulețe tonul, mango și avocado.

Pasul 2. Avocado se stropește cu suc de lămâie.

Pasul 3. Într-un castron, se combină ingredientele pentru uleiul parfumat.

Pasul 4. Jumătate din cantitatea de ulei parfumat se amestecă cu tonul tăiat cuburi.

Pasul 5. Jumătate din cantitatea rămasă se amestecă delicat cu mango, iar restul de ulei aromat se amestecă ușor cu avocado.

Pasul 6. Se amestecă bucățile de ton cu mango.

Pasul 7. Se asamblează pe o farfurie răcită cu ajutorul unui cerc metalic de 8 cm. În partea de jos se așază un strat de avocado, se nivelează cu o lingură, apoi un strat de ton și mango.

Pasul 8. Se ornează cu frunze de coriandru și se servește imediat, cu pâine prăjită și un pahar de vin alb.