Acasă Blog Culinar Tiramisu Fara Oua - Reteta Clasica

Tiramisu fara oua - reteta clasica

Pasi de preparare

9

Ingrediente

un pachet de pișcoturi – așa-numiții „biscuiți savoiarzi” (200-250 g)
500 g
mascarpone
300 ml
smântână lichidă, pentru frișcă, minim 30% grăsime
100 g
zahăr
1 linguriță
de esență de vanilie
2 pliculețe
de zahăr vanilat
200-250 ml
espresso sau cafea tare îndulcită
30 ml
lichior amaretto
1 lingură
de cacao, pentru decorare

Mod de preparare

Ești mare amator de bunătățuri și dorești ingrediente de cea mai bună calitate pentru rețeta tiramisu fără ouă? Instalează aplicatia Selgros, prin care ai acces rapid la cele mai recente cataloage și funcționalități suplimentare, pentru a f informat la zi despre ultimele promoții.

Pasul 1. Începe prin a amesteca brânza mascarpone cu zahărul pudră și zahărul vanilat.

Pasul 2. Adaugă esența de vanilie și amestecă bine, până se încorporează complet.

Pasul 3. Așază compoziția obținută într-un bol mare și las-o să se odihnească.

Pasul 4. În alt bol, cu un mixer, bate smântâna pentru frișcă până când devine fermă și adaug-o la compoziția de mascarpone. Amestecă totul cu grijă și lasă la frigider pentru 15-20 de minute.

Pasul 5. Amestecă într-un bol mic espresso-ul sau cafeaua tare cu lichiorul și lasă la răcit.
Ia fursecurile și înmoaie-le rapid în cafea, fără să le lași să se îmbibe prea tare.

Pasul 6. Aranjează-le într-un strat pe fundul unei tăvi dreptunghiulare sau rotunde, în funcție de preferință.

Pasul 7. Adaugă o treime din crema de mascarpone și smântână pe stratul de pișcoturi.Așază încă un strat de biscuiți savoiarzi și adaugă o altă parte de cremă deasupra lor. Continuă în același fel, până când se termină pișcoturile. Ultimul strat trebuie să fie de cremă și poate fi aplicat cu ajutorul unui poș, pentru a orna mai frumos prăjitura.

Pasul 8. Pune tava cu tiramisu fără ouă la frigider, pentru cel puțin 4-5 ore. Cel mai bine este să stea peste noapte, astfel încât pișcoturile să absoarbă aroma cremei.

Pasul 9. Scoate tava de la frigider, presară pudră de cacao deasupra, porționează și servește.

 Indiferent că ești un profesionist al bucătăriei sau doar un iubitor al bunătățurilor gastronomice, accesează secțiunea de retete culinare Selgros, unde poți găsi inspirația de care ai nevoie.