Acasă Blog Culinar Varză Călită La Cuptor Cu Cârnați, de Post

Varză călită la cuptor cu cârnați, de post

Pasi de preparare

7

Ingrediente

2 kg
varză murată
3
cepe medii
2
gogoșari
5 linguri
ulei
boabe de piper (după gust)
sare (dacă este necesar, dar varza este deja sărată)
8
cârnăciori vegetarieni

Mod de preparare

Varza călită simplă este o mâncare potrivită pentru persoanele care țin post sau sunt vegetariene. Poți rafina gustul acestui preparat simplu cu cârnați vegetarieni, din gluten, proteină de mazăre sau soia.

Pasul 1. Desărează varza, ținând-o în apă rece câteva ore. 

Pasul 2. Saramura se scurge de mai multe ori.

Pasul 3. Varza se stoarce, se toacă fin, la fel și ceapa. 

Pasul 4. Într-o cratiță rezistentă la cuptor, călește ceapa și gogoșarul, pe aragaz. 

Pasul 5. Adaugă varza, 200 ml apă și lasă vasul la foc mic, timp de jumătate de oră, acoperit cu un capac. 

Pasul 6. Pune cratița la cuptor la foc mediu și mai lasă o jumătate de oră. 

Pasul 7. Între timp, dacă folosești cârnați vegetarieni, călește-i puțin în tigaie, cu o lingură de ulei. 

Servește varza simplă, cu cârnați, mămăligă și ardei iute.