REȚETE
DESCOPERĂ CATALOGUL SPECIAL
Cafeaua a fost inițial descoperită în Etiopia. Potrivit legendei, un păstor a observat caprele mâncând fructe asemănătoare cireșelor, care le țineau treze în timpul nopții. Impresionat de acest lucru, păstorul a ales să împărtășească descoperirea mai departe.
Cafeaua fără zahăr sau alte ingrediente ca laptele sau frișca nu conține calorii.
Cafeaua ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai vândute produse la nivel mondial, imediat după petrol. De asemenea, se situează pe locul al doilea ca popularitate în rândul produselor alimentare, după ulei, și este a doua cea mai consumată băutură, după apă.
Americanii beau 146 de milioane de cafele pe an, în căni de dimensiuni mari, în timp ce italienii preferă un espresso tare și aromat pentru a-și începe ziua. Etiopienii trebuie să aștepte ceva mai mult până când să-și savureze cafeaua de dimineață. Aceștia obișnuiesc să o fiarbă 3-4 ore și o beau cu sare și unt.