Acasă Choux À La Crème

Choux à la crème

choux-a-la-creme-banner

Clasice, atemporale, nelipsite din cofetăriile și casele noastre, aceste gogoșele numite choux à la crème ne surprind de fiecare dată papilele gustative. Umplute cu cremă de vanilie, frișcă, ciocolată sau fistic, sunt mereu delicioase. Află-le și tu secretele și rețetele.

Sunt multe deserturi care ne amintesc de copilărie, iar aceste mici gogoșele cremoase se numără printre ele. Acum ai un ajutor important dacă îți dorești să replici gusturile copilăriei: ia-ti cardul Selgros și vino să cumperi ingrediente de calitate, preferate de profesioniști și pasionații de bunătățuri.

Sfaturi utile

Pregătirea aluatului de choux se realizează în patru etape principale:

Preamestecare sau prepararea panadei: untul se topește în amestecul de apă, lapte și sare care fierbe. Făina se adaugă toată odată, bătând amestecul pe foc, așa se obține panada.
Uscare: panada se usucă apoi la foc mic, prin amestecare cu o spatulă, timp de 4-5 minute pentru a se obține un aluat amidonos, bogat în gluten.
Adăugarea ouălor: aluatul se lasă să se răcească la aproximativ 30°C, apoi se amestecă cu ouăle pentru a obține o consistență medie. Se lucrează îndelung pentru a încorpora bule de aer. Atenție, aluatul choux odată făcut nu poate fi păstrat. Trebuie gătit fără întârziere. Majoritatea rețetelor pentru aluatul de choux recomandă adăugarea ouălor pe rând. Această instrucțiune este de fapt folosită pentru a se asigura că aluatul este prelucrat destul de mult pentru a încorpora suficient aer.
Ultima coacere: apa din aluat se transformă în abur, făcând aluatul să crească, în timp ce albumina din ouă se coagulează pentru a forma un strat exterior impermeabil, care reține vaporii de apă și sporește umflarea choux-urilor. Cuptorul nu trebuie deschis în timpul gătirii. Se coc la 180°C timp de 20 până la 25 de minute și în cele din urmă, zece minute la 150°C pentru a le usca.

Nu bate prea mult frisca, mai bine o finisezi cu un tel de mână, pentru a nu o mixa prea mult. Pentru o frișcă super aromată, lasă la infuzat peste noapte semințe de vanilie în smântâna folosită.
Poți adăuga puțină gelatină în crema de patiserie încă fierbinte, las-o la răcit, apoi amestecă cu un tel puțină frișcă bătută. Astfel, vei obține o cremă diplomat, fină și delicioasă, pentru a umple choux-urile.

Nu arunca păstăile de vanilie folosite la crema de patiserie. Folosește coaja păstăii pentru a realiza un zahăr vanilat de casă. Taie coaja în bucăți și amestec-o cu zahărul tos, sau usuc-o, macin-o fin și amestec-o cu zahăr pudră. Lasă zahărul să se aromatizeze în mod natural.

Cine nu iubește choux-urile?

Sunt pur și simplu divine. Aluatul ușor, aerat, crema de patiserie gourmet, aromată delicat cu vanilie. Cu aceste rețete simple, dar rafinate, vei reuși să-ți impresionezi toată familia și prietenii. Îndrăznește, rezultatul îți va depăși orice așteptare!

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

choux-a-la-creme-chef-mihaela-ruxandra

Choux à la crème de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Varianta mea de choux à la crème este una tradițională, unde avem combinația perfectă: textura crocantă a choux-urilor, umplute cu o cremă fină și delicioasă de vanilie, desăvârșite de o frișcă bătută și un strat fin de zahăr vanilat. Așa că, trage cântarul aproape, dă drumul la cuptor și să ne apucăm de treabă!

Vezi detalii
choux-a-la-creme-reteta-frantuzeasca

Choux à la crème rețetă franțuzească

Poți înlocui crema de patiserie cu una de fistic, ness sau lămâie, rezultatul va fi la fel de delicios.

Vezi detalii
choux-a-la-creme-ciocolata

Choux à la crème cu ciocolată

O rețetă de choux à la crème foarte ușor de făcut acasă. Choux-uri crocante, umplute cu ganache fin de ciocolată, un adevărat deliciu!

Vezi detalii