Acasă Croquembouche Frantuzesti

Croquembouche frantuzesti

croquembouche

Croquembouche este un desert pe cât de aspectuos, pe atât de savuros. Este o explozie de arome și texturi. Iată câteva rețete delicioase cu care îi vei încânta oricând, vizual, dar și gustativ, pe toți cei dragi.

După cum vei vedea, toate ingredientele acestui desert pot fi găsite cu ușurință în orice bucătărie. Sau descarca aplicatia Selgros, fă-ți lista de cumpărături în ea și vino să-ți hrănești pasiunea în magazinul preferat al profesioniștilor și amatorilor de bunătățuri.

Impresionant, maiestuos, tortul de nuntă constă în suprapunerea mai multor prăjituri sau realizarea unei construcții de patiserie foarte elaborate.

Sfaturi utile

8 trucuri pentru a prepara cele mai bune Croquembouche franțuzești

Nu este simplu să realizezi piramida din choux-uri umplute cu cremă. Dar cu puțină răbdare și îndemânare vei reuși și tu:

1. Choux-uri de aceeași dimensiune: acest lucru te va ajuta să asamblezi mai ușor prăjitura. Un truc simplu pentru a realiza gogoși de aceeași dimensiune constă în marcarea pe hârtia de copt a unor cercuri de mărimea aleasă. Astfel choux-urile tale vor avea același diametru.

2. Dacă îți dorești un croquembouche perfect, folosește o matriță conică profesională. Sau distrează-te și mizează pe propria ta îndemânare și creează o operă de artă.

3. Pentru a reuși să creezi un croquembouche înalt, frumos, demn de o ocazie specială, exersează cu unul la scară mai mică. Astfel te vei bucura mai mult când îl vei asambla pe cel mare.

4. Odată choux-urile umplute cu cremă, umezeala din aceasta va începe să înmoaie caramelul care face legătura între gogoșile tale de profiterol. Odată începută asamblarea turnului, acesta va trebui servit într-un timp destul de scurt.

5. Pentru a nu avea probleme cu temperatura caramelului, încălzește-l ușor din când în când, fără a aștepta să se întărească prea tare.

6. Folosește mănuși de bucătărie dacă simți că este prea fierbinte caramelul.

7. Când ai un crocant prea dur, dificil de decupat, bate cu ajutorul unei crăticioare în marginile inelului, pentru a-l decupa mai ușor.

8. Pentru un aspect festiv, decorează din loc în loc cu floricele albe din pastă de zahăr sau cu fructe proaspete.

Croquembouche este mai mult decât un tort de nuntă sau o piesă de rezistență din cofetăriile din Franța sau din lume. Este o adevărată operă de artă, iar, cu puțină răbdare, imaginație și îndemânare, vei face furori printre oaspeții tăi la orice petrecere!

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

croquembouche-chef

Croquembouche de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Croquembouche este un desert francez format din foietaj de patiserie sub formă de choux îngrămădite într-un con și legate cu fire de caramel.

Vezi detalii
tort-profiterol

Tort profiterol

Un tort delicios pe care îl poți pregăti pentru o persoană dragă, sau de ce nu, pentru a-ți face o plăcere.

Vezi detalii
croquembouche-nutella

Croquembouche franțuzești cu Nutella

Gustul special al cremei cu Nutella te va face să devii dependent de această rețetă.

Vezi detalii