Acasă Dovlecei La Cuptor

Dovlecei la cuptor

barcute-de-zucchini

Dovlecelul se integrează perfect în peisajul preparatelor light de vară. Sărac în calorii și bogat în vitamine și minerale, zucchini este un ingredient foarte apreciat în bucătăria internațională de secole, iar în unele culturi, floarea de zucchini este considerată o delicatesă

Dovlecei de post la cuptor, crochete de dovlecei, dovlecel pane la cuptor și multe alte rețete cu dovlecei zucchini îți vor asigura o vară savuroasă cu preparate light și arome proaspete. Descoperă rețetele de dovlecei simpli la cuptor, prezentate mai sus, dar și altele, combină-le cu o limonadă sau un vin alb rece și bucură-te alături de familia ta de gusturile verii.

Dacă te gândești la un preparat light de vară, dovlecelul ar putea fi soluția unui fel special de mâncare pentru familia ta. Află din acest articol de ce este sănătos să mănânci zucchini frecvent, cum să faci bărcuțe cu feta la cuptor, dar și câteva sfaturi care să te ajute să gătești dovleceii perfecți.

Sfaturi utile

Dovlecelul este un ingredient versatil cu care poți găti atât feluri de mâncare simple de post, cât și preparate sofisticate pentru mese festive. Ai o multitudine de rețete, de la chifteluțe de dovlecei la cuptor, dovlecei cu brânză la cuptor, până la dovlecei la cuptor cu legume, pe care le poți experimenta și cu care îți poți impresiona familia.

Dovleceii conțin mulți antioxidanți, sunt o sursă bună de potasiu și au multe vitamine din complexul B. 100 de grame de dovlecel au aproximativ 17 calorii, iar asta pentru că dovlecelul, la fel ca și zucchini, conține în proporție de 95% apă.

Se recomandă consumul dovleceilor cu tot cu coajă, care conține cei mai mulți nutrienți. Dovlecelul se poate consuma crud, gătit la aburi, prăjit, la cuptor sau pe grill.

Gătește cu ingrediente de cea mai bună calitate și prețuri imbatabile. Descoperă cele mai recente oferte la produsele preferate.

Zucchini și dovlecel
Dovlecelul este o legumă care suportă foarte bine schimbările de temperatură, însă zucchini are mare nevoie de apă și soare. Acesta din urmă crește mult mai repede decât dovlecelul. În timp ce zucchini crește sub formă de tufă, lăstarii de dovlecel se întind pe suprafața pământului.

Pe de altă parte, dovleceii sunt gustoși înăbușiți sau copți, însă zucchini se poate consuma și crud, iar timpul necesar pentru a fi preparat termic este de doar 5 minute. Dovlecelul are o coajă ceva mai tare, cu tonuri de alb-verzui, iar zucchini are o coajă moale de culoare verde închis, iar în interior este mai moale și cu un gust mai plăcut.

  1. Taie dovlecelul în două pe lungime (nu e nevoie să tai capetele). Apoi, cu un cuțit mic, mergi ușor pe margini, lăsând cam 0,5 cm din pulpa dovlecelului. Nu te apropia prea mult de coajă.
  2. Formează margini solide, care să poată ține umplutura. Încearcă să nu introduci prea mult cuțitul în dovlecel, astfel încât să îl pătrundă complet. După ce ai tăiat pulpa, scoate-o cu ajutorul unei linguri.
  3. Coace dovleceii la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până când se înmoaie puțin. În funcție de dimensiunea lor, ar trebui să fie gata în 20-30 de minute.
  4. Poți înlocui umplutura cu una de carne tocată, dar va fi nevoie să lași preparatul la cuptor pentru mai mult timp, până când capătă o culoare aurie.
  5. Poți schimba, de asemenea, și tipul de brânză folosit în această rețetă de zucchini la cuptor. Se potrivește orice fel de brânză preferat, cu condiția să se topească ușor (cum ar fi Gouda, Fontina, Asiago, Gruyere, Provolone sau Cheddar).

Somelierul Sergiu Nedelea face o incursiune în universul licorilor bahice prin intermediul proiectului Vinul saptamanii de la Selgros. Află totul despre personalitatea vinurilor care se regăsesc pe rafturile magazinelor Selgros și care este vinul potrivit cu preparatul tău de dovlecei la cuptor.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

zucchini-barcute-la-cuptor

Bărcuțe de zucchini cu feta

Dovleceii și zucchini sunt printre cele mai versatile și accesibile legume, iar această rețetă la cuptor le va pune în valoare aroma și frăgezimea specifică.

Vezi detalii