Acasă Grătar

Ți-am pregătit doar produse de calitate, demne de un campion al grătarelor.

Produse Grill

Rețeta grătarului perfect are ca ingredient principal carnea de la Selgros.
Iată trei sugestii despre cum să o prepari

Frigărui spectaculoase
Sandwich cu mici
Mușchi de vită cu sos Béarnaise
 

Cel mai mare grătar din lume a fost făcut în Uruguay, în 2017. Micul oraș Minas din Uruguay a stabilit recordul mondial Guinness, găzduind cel mai mare grătar făcut vreodată. Aproape 200 de bucătari au pregătit 16,5 tone de mâncare, folosind 60 de tone de lemne. Nu știm ce au zis țările vecine despre fumul rezultat sau despre mirosul îmbietor, dar nouă cu siguranță ne-ar fi făcut poftă.

Primul grătar modern a fost inventat în 1952 de către George Stephen, sudor la Weber Brothers Metal Works din Illinois, SUA. Acesta a tăiat în două un cilindru metalic. Uneia dintre jumătăți i-a sudat 3 picioare din oțel, iar cealaltă jumătate a cilindrului a fost transformată în capac. Astfel, grătarul modern a fost pregătit să încingă primele bucăți de carne.

Așchiile de lemn folosit pentru afumare afectează gustul alimentelor pregătite la grătar. De aceea este important să alegeți lemnul potrivit. Printre esențele care dau un gust bun cărnii sunt cele de arțar, cireș, măr și stejar. Ar trebui să evitați lemnul de conifere deoarece acesta eliberează gudron și rășină afectând gustul cărnii.